Un renumit medic din Iași, membru ALDE, spune că șeful interimar al DNA e oligofren și publică o listă cu personalitățile care ar trebui să ajungă la pușcărie


  • Podul
  • Mar 6, 2019 10:38
  • 14353
Un renumit medic din Iași, membru ALDE, spune că șeful interimar al DNA e oligofren și publică o listă cu personalitățile care ar trebui să ajungă la pușcărie

Personaj controversat, dornic să contrarieze și să atragă atenția cu postări bizare pe Facebook, medicul gastroenterolog Răzvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, membru ALDE și un apropiat al lui Varujan Vosganian, publică o listă cu personalitățile din politică, justiție, servicii secrete care ar trebui să ajungă după gratii.

Doctorul nu explică însă și motivele pentru care Daniel Morar (fost șef al DNA, în prezent judecător CCR), George Maior (fost șef al SRI, în prezent ambasadorul României la Washington), Laura Codruța Kovesi (fosta șefă a DNA, în prezent candidată pentru funcția de procuror șef european), Traian Băsescu, Florian Coldea (general, fost director adjunct al SRI), Klaus Iohannis și Livia Stanciu (fosta președintă a ICCJ, în prezent judecătoare CCR) ar trebui aruncați în închisoare. Probabil postarea doctorului se adresează unui public obișnuit cu textele propagandei anti-justiție și anti stat de drept.

Într-o altă postare, Constantinescu scrie scurt, tot fără detalii că actualul șef interimar al DNA, procurorul Călin Nistor, i se pare oligofren.

Medicul ieșean s-a făcut remarcat în spațiul virtual, în 2017, după ce i-a catalogat drept „idioți”, „șobolani”, „cretini” pe protestatarii din Piața Victoriei, trimițându-i apoi pe cei care intenționau să se alăture protestelor să le facă endoscopie Rareș Bogdan și Tudor Chirilă.

În martie 2016, Constantinescu l-a diagnosticat tot pe Facebook pe fostul şef al SRI, generalul Florian Coldea, cu Boala Huntington (Coreea Huntington). „Nu sunt specialist neurolog, ci internist şi gastroenterolog. La anul III, predau Semiologie generală, inclusiv cea neurologică. Semnele dezaxatului corespund perfect cu cele din coree (…) Diagnosticul este, aşadar, prezumtiv şi necesită confirmarea unui specialist neurolog, precum şi prin teste genetice. Diagnosticul diferenţial mai cuprinde şi alte entităţi cu manifestări clinice similare. Dacă mititelul ar fi fost pacientul meu, nu aş fi putut comenta nimic. În tot cazul, un individ care nu mai deţine controlul absolut asupra nervilor somatici nu are ce căuta în fruntea unui serviciu de informaţii. Că-i sărit de pe fix şi poate induce catastrofe”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.