SOS învățământul: copil bătut cu SCAUNUL de un profesor! Cristina Tunegaru: ”Actul didactic trebuie să devină PUBLIC!”


SOS învățământul: copil bătut cu SCAUNUL de un profesor! Cristina Tunegaru: ”Actul didactic trebuie să devină PUBLIC!”

Cristina Tunegaru – profesoara de limba română care a avut numeroase declarații critice la adresa sistemului de învățământ – avertizează, pe Facebook, că în România zilelor noastre copiii sunt... bătuți cu scaune de profesor, actuala legislație permițând și favorizând astfel de abuzuri incalificabile.

După ce detaliază urmările unor prevederi legislative anacronice, soluția propusă de Cristina Tunegaru este ca actul didactic ”să devină public, să poată fi filmat și ascultat de cei îndreptățiți, părinți și inspectori de exemplu”. Podul.ro vă prezintă considerațiile profesoarei.  

”În 2018, într-o Românie care tocmai a preluat președinția UE, copiii sunt bătuți cu scaune de profesor. S-a întâmplat săptămâna aceasta în Ploiești. Un alt copil a filmat întâmplarea și povestea a devenit publică. Ce a făcut directoarea în situația asta? Ei bine, dânsa i-a amenințat tot pe bieții copii cu ‹amenda›, dacă nu scot filmarea de pe internet.

Conform legii, copiii bătuți ar trebui să ceară acordul profesorului violent ca să filmeze în clasă și să poată dovedi comportamentul incalificabil al adultului. Orice se poate întâmpla în spatele ușilor închise ale sălilor de clase, iar pe copii nu-i protejează nimeni. Se apără ei înșiși, cum pot, dovadă numeroasele imagini scandaloase apărute în media.

Actul didactic trebuie să devină public, să poată fi filmat și ascultat de cei îndreptățiți, părinți și inspectori de exemplu. Ca părinte, aș vrea să aflu, să văd ce se întâmplă în timpul în care copilul meu se află la școală, pentru că impactul pe care îl au întâmplările din școală poate fi devastator în formarea unui copil. De data aceasta, copiii au fost extrem de curajoși și nu s-au speriat nici de amenințările conducerii școlii, dar mă întreb câte astfel de situații îngrozitoare nu sunt ascunse sub covor.

Școala românească trebuie să învețe să protejeze interesul primordial al copilului, nu imaginea instituției sau reputația unui om pe care mi-e greu să-l numesc profesor”, scrie Cristina Tunegaru.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.