Sfidare la cote maxime! Nicolicea, Șerban Nicolae și Florin Iordache vor din nou mărirea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Când ar urma votul în plen


Sfidare la cote maxime! Nicolicea, Șerban Nicolae și Florin Iordache vor din nou mărirea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Când ar urma votul în plen

PSD continuă să sfideze în cele mai odioase moduri cetățenii români. Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea și Florin Iordache au găsit ca fiind necesară mărirea pensiilor speciale ale funcționarilor parlamentari. Această inițiativă lesgislativă vine în contextul în care apar zi de zi din ce în ce mai multe semnale că România este pe punctul de a intra într-un colaps economic din cauza măririi exagerate a cheltuielilor bugetare și a sufocării mediului privat din economia românească cauzate de cei de la PSD-ALDE.

Inițiativa legislativă a celor 3 parlamentari PSD s-a întors luni la Comisie, dar se plănuiește ca aceasta să fie adoptată tacit în data de 12 februarie, marțea viitoare. 

Florina Predadă, deputată USR, a semnalat această măsură abracadabrantă printr-o postare pe rețeaua socială Facebook pe care v-o redăm integral:

"Ce să facă și PSD în prima zi de sesiune parlamentară? Plănuiește să treacă tacit o mărire a pensiilor speciale ale funcționarilor parlamentari. Inițiativa ce aparține domnilor Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae era pe ordinea de zi a plenului Senatului de azi, dar a fost retrimisă la Comisie. Are termen de adoptare tacită 12 februarie, marțea viitoare.

L702/2018 prevede că modalitatea de actualizare a pensiilor de serviciu ale funcționarilor parlamentari nu se mai face în funcție de rata medie anuală a inflației, ci în funcție de mărirea salariului de bază de care beneficiază un funcționar parlamentar aflat în activitate. În forma inițială, ea crea o discriminare între funcționarii parlamentari și alte categorii asimilate acestora, dar și între această categorie și alte categorii ce beneficiază de aceste pensii de serviciu. Prin amendamente, au fost incluse şi categoriile asimilate printre cei care beneficiază de prevederile iniţiativei. Oricum, nu puteau include și ceilalți beneficiari de pensie de serviciu, căci ei modifică legea privind funcționarul parlamentar. Rămâne în picioare diferența de tratament între aceștia și ceilalți beneficiari de pensie de serviciu - personalul aeronautic civil navigant, personalul auxiliar al instanțelor judecătorești și al parchetelor, membrii Corpului diplomatic și consular, personalul Curții de Conturi, deputații și senatorii care beneficiază de pensie militară de stat.

Și să nu uităm un lucru: aceste pensii de serviciu pentru funcționarii parlamentari se plătesc din bugetul de stat! Dar cetățenii României cotizează, pentru pensia lor, la fondul de pensii!

Nu mă surprinde inițiativa celor 3 parlamentari PSD, ei sunt artizanii reintroducerii pensiilor speciale pentru parlamentari și funcționari parlamentari în 2015. Probabil s-au gândit că trebuie să îi răsplătească pe cei care lucrează alături de ei în Parlament până târziu în noapte la legile justiției, modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală sau Codul Administrativ, că doar sutele de amendamente și rapoartele stufoase nu se scriu singure. Iar anul acesta, orele suplimentare ale acestora nu se plătesc (conform OUG114/2018, cea cu lăcomia).

Eu pregătesc noi propuneri legislative pentru eliminarea acestor pensii speciale, unele deghizate în pensii de serviciu, altele în îndemnizații de limită de vârstă, în funcție de beneficiari. În Constituția noastră nu există cetățeni speciali care să aibă drepturi speciale.

Iubeşte România cu ochii deschişi!", a scris Florina Presadă pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.