PSD, emblema statului paralel: consilierul local securist și exclus din USR, "achiziționat" de partidul lui Dragnea


PSD, emblema statului paralel: consilierul local securist și exclus din USR, "achiziționat" de partidul lui Dragnea

PSD a obținut majoritatea în Consiliul Local al Sectorului 1 după ce consilierul USR Cristian Bulfon a trecut la PSD. Excluderea din partid a acestuia a fost confirmată de președintele USR Sector 1, consilierul local Clotilde Armand.

Până la trecerea lui Cristian Bulfon în tabăra PSD, partidele de opoziție PNL și USR aveau împreună 14 consilieri din 27, controlând practic majoritatea din consiliu.

„Cristian Bulfon a fost exclus din partid prin decizie a Biroului Național, această decizie fiind deja comunicată prefectului de la acel moment. Prefectul Speranța Cliseru a refuzat să pună aplicare legea care prevede că, în caz de excludere, consilierii își pierd mandatul. După cum bine știți, dna Cliseru nu mai este prefect și nici nu știm dacă a semnat revocarea lui Cristian Bulfon. Din păcate PSD refuză să aplice legea și să constate încetarea mandatului de consilier al lui Cristian Bulfon. Nu știu dacă a trecut în tabăra lui Tudorache sau nu”, a declarat Clotilde Armand, potrivit Cetățeanul.net, citat de newsweek.ro

Consilierul local din partea USR la Sectorul 1 Cristian Laurențiu Bulfon (fost Știrboiu) a fost exclus din partid din cauza legăturilor cu Securitatea – poliția politică de pe vremea comunismului. Informația era publică încă din 2016, când Bulfon a candidat la un post de senator.

Adeverința eliberată pe 19 decembrie 2017 de Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) arată că lui Cristian Bulfon „nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității, în sensul legii”. Asta pentru că actualul consilier local, în perioada comunistă curier-bagajist la Hotelul Nord din Capitală (actualul Ibis de la Gara de Nord), a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea, dar nu i-a furnizat acesteia informații care fac referire la activități sau atitudini „potrivnice regimului comunist”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.