Protestatarul Marian "Ceaușescu" îl cheamă în judecată pe Dragnea. Îi cere daune morale de 45000 de lei președintelui PSD


Protestatarul Marian "Ceaușescu" îl cheamă în judecată pe Dragnea. Îi cere daune morale de 45000 de lei președintelui PSD

Protestatarul Marian Moroşanu, poreclit "Ceauşescu", a depus, miercuri, la Judecătoria Sectorului 3, o cerere de chemare în judecată a liderului PSD Liviu Dragnea, căruia îi cere daune morale de 45.000 de lei pentru că i s-a adresat cu apelativul de "Securilă".

Potrivit cererii de chemare în judecată, manifestantul cere ca instanţa să-l oblige pe Liviu Dragnea la plata unei sume de 45.000 de lei reprezentând contravaloarea unei daune morale pentru faptul că preşedintele PSD i-a "adresat injuria de «Securilă» în public, informează mediafax.ro

Totodată, Marian Moroşanu, poreclit "Ceauşescu", solicită ca preşedintele PSD să-i prezinte scuze publice, la o oră de maximă audienţă, "la posturile de televiziune care au difuzat ştirea, cu arătarea faptului că acuza de securist a fost nedreaptă şi lipsită de orice temei".

Manifestantul mai susţine, în cererea de chemare în judecată, că e vechi luptător anticomunist foarte cunoscut ca "Marian Ceauşescu", suferind în timp "foarte multe maltratări fizice atât înainte de 1989, când am fost reţinut de organe ale miliţiei pentru acte de nesupunere civică, cât şi după 1989, când am fost bătut crunt de mineri şi de organele de represiune ale anilor 90".

Cererea de chemare în judecată vine după ce, la începutul lunii februarie, după ce protestatarul l-a huiduit pe Liviu Dragnea la ieşirea de la o şedinţă a Asociaţiei Municipiilor din România, liderul PSD i s-a adresat cu "Securilă". „Câţi bani ai furat? (...) La puşcărie” - a fost mesajul pe care protestatarul l-a strigat atunci când Liviu Dragnea a ieşit de la discuţiile cu primarii de municipii. „La puşcărie să mergi tu, securilă! Direct!” - a fost răspunsul liderului PSD.

Puteți consulta aici momentul în care Dragnea a avut ieșirea nervoasă și l-a catalogat pe Marian Ceaușescu "securilă"VIDEO Dragnea a uitat din nou să ia pastilele. Reacția agresivă la adresa unui protestatar: "La pușcărie o să mergi tu, măi securilă!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.