Președintele Camerei de Comerț a Ungariei JIGNEȘTE România: Zona de dincolo de Carpați este IRELEVANTĂ!


Președintele Camerei de Comerț a Ungariei JIGNEȘTE România: Zona de dincolo de Carpați este IRELEVANTĂ!

Portalul independent din Budapesta Azonnali.hu a realizat, zilele acestea, un interviu cu Parragh László, președintele Camerei de Comerț a Ungariei, care a emis câteva propoziții interesante, dar sfidătoare, despre situația economică a Ungariei în comparație cu România, cât şi despre economia ţării noastre. Nu în ultimul rând, acesta a invocat și inexistentul Ținut Secuiesc.

Iată un fragment din interviu:

Parragh: Țările din grupul de la Visegrad ne lasă în urmă, iar românii vin peste noi.

Azonnali: Cine este cel mai mare concurent al Ungariei în zonă?

Parragh: E cam rușinos dar, încet, România…

Azonnali: Încă încet?

Parragh: Da, încet. România este o țară foarte mare și sunt mari și diferențele geografice acolo. Partea vestică însă este un concurent teribil de puternic. Ținutul Secuiesc are statut special, iar zona de dincolo de Carpați este o categorie irelevantă în acest context”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.