Mugur Isărescu, profesor de economie pentru Daniel Zamfir: "Dați-mi voie să vă spun ce e ROBOR"


Mugur Isărescu, profesor de economie pentru Daniel Zamfir: "Dați-mi voie să vă spun ce e ROBOR"

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut mai multe replici tăioase pentru senatorul ALDE, Daniel Zamfir în timpul audierii în Comisia de economie a Senatului.

Întrebat de Zamfir despre o presupusă manipulare a nivelului ROBOR, Isărescu i-a spus ”am observat că aveți nelămuriri, dați-mi voie să vă spun ce e ROBOR”, după care i-a explicat acerbului său critic mecanismul de formare a acestui indicator al pieței interbancare, informează g4media.ro.

”Garantez în fața dvs. că nu e nici o manipulare a ROBOR, piața funcționează foarte bine. Restul sunt manipulări mediatice”, a spus Isărescu.

Confruntat cu acuzațiile lui Daniel Zamfir în legătură cu creșterea Robor, Isărescu a replicat: ”După calculele dvs, ROBOR a crescut de 4 ori, inflația de 60 de ori. E absolut normală creșterea ROBOR având în vedere creșterea inflației, a deficitelor”.

”ROBOR e o dobândă stabilită între bănci. Există riscul ca ROBOR să fie de tip cartelar? Noi spunem nu la întrebarea dacă a fost manipulat, noi spunem nu, nu a fost manipulat”, a mai spus Isărescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.