Manifestație pro-UE. Oficialii europeni, întâmpinați cu scandări anti-Dragnea: "Europa, vrem să știi că a furat de la copii!"


Manifestație pro-UE. Oficialii europeni, întâmpinați cu scandări anti-Dragnea: "Europa, vrem să știi că a furat de la copii!"

Circa 700 de persoane s-au adunat joi seara în fața Bibliotecii Universitare, la protestul anunțat sub deviza "We need UE" și "Vrem Europa, nu dictatură" de organizațiile "Rezistența", "Corupția Ucide" și "Inițiativa România". Protestul are loc cu ocazia ceremoniei oficiale de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la Ateneul Român, unde vor fi prezenți Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Jean Claude Juncker, Antonio Tajani și Donald Tusk.

Scandalos este faptul că foștii pușcăriași Adrian Năstase și Adrian Severin, cunoscuți pentru discursul virulent antieuropean, au fost invitați la ceremonia de lansare a președinției Consiliului Uniunii Europene. 

Se scandează "PSD, ciuma roșie", "Jandarmeria apără hoția", "Cât de javre puteți fi să gazați niște copii", "Sclavii lui Dragnea".

Mai mult, la venirea oficialilor europeni s-a strigat “Europa, vrem să știi că a furat de la copii”, a scris Camelia Tabacu pe Facebook.

Protestul a fost anunțat în urmă cu câteva zile pe facebook, cu titlul: ,,Vrem Europa, nu dictatură”, potrivit biziday.ro.  Organizatorii au anunțat că vor să fie alături de liderii europeni: ,,Vrem să fim văzuți de ei. Vrem să se înțeleagă că, în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetățeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiție independentă, solidaritate, transparență în decizii și în cheltuirea banului public”.

Mesajul postat de organizatori pe Facebook:

,,Dacă înțelegi că:
* dreptul de a munci și a învăța în Europa depinde de apartenența noastră la UE
* creșterea nivelului de trai al populației în ultimii 10 ani are ca sursă apartenența noastră la UE
* dezvoltarea societății românești în ultimul deceniu s-a făcut în mare parte prin fonduri europene
* situația agriculturii românesti depinde de fondurile alocate de UE
* infrastructura, spitalele și școlile pot ajunge la un nivel acceptabil prin apartenența noastră la UE
* drepturile omului, statul de drept și justiția independentă sunt protejate cel mai bine prin apartenența noastră la UE
* atacurile asupra UE comise de guvernarea actuală sunt atacuri asupra prosperității și stabilității României
* cetățenia europeană ne oferă protecție împotriva posibilelor abuzuri ale statului
* dreptul de a călători, de a vizita lumea, de a vorbi liber sunt lucruri de care părinții noștri nu au beneficiat

Atunci te așteptăm în Piața George Enescu (lângă Ateneu și Palatul Regal), joi 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune:

,,Românii sunt cetățeni ai Uniunii Europene și luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiție independentă!”

Veniți cu Steagurile Romaniei și ale UE!”.

Ulterior, s-a anunțat că se modifică locul de desfășurare a mitingului ”Vrem Europa, nu dictatură”, în fața Centrului InfoEuropa, lângă statuia equestră a lui Carol I: ,,Această modificare este rezultatul discuțiilor cu autoritățile, urmare a protocolului de grad zero care se aplică în cazul evenimentelor oficiale la care participă înalți demnitari și este determinată de măsurile de securitate deosebită pe care forțele de ordine trebuie să le aplice”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.