Liderul ALDE Europa, scrisoare către președintele Parlamentului European: Suntem consternaţi de atacurile autorităţilor române asupra lui Kovesi!


Liderul ALDE Europa, scrisoare către președintele Parlamentului European: Suntem consternaţi de atacurile autorităţilor române asupra lui Kovesi!

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt împreună cu europarlamentarul Sophie in't Veld au trimis o scrisoare către președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, în care îi cer să aprere procesul de selecție a procurorului-șef european și să garanteze participarea Laurei Codruței Kovesi la susținerea candidaturii sale.

„Având în vedere atacurile guvernului României împotriva Laurei Kovesi, eu şi Sophie in’t Veld i-am scris preşedintelui Parlamentului European pentru a-i cere să apere integritatea procesului de selecţie pentru postul de procuror european şi să garanteze că Kovesi poate participa”, a scris Verhofstadt pe contul său de Twitter, informează news.ro

În scrisoare, Verhofstadt şi Veld se declară „consternaţi” de atacurile asupra lui Kovesi şi de faptul că ea ar putea să nu participe la audierile din Parlamentul European.

Suntem consternaţi de atacurile autorităţilor române asupra unuia dintre candidaţi şi suntem îngrijoraţi că ele riscă să submineze integritatea procesului de selecţie”, se arată în scrisoare.

„Este datoria Parlamentului să se asigure că audierile de la sfârşitul lui februarie au loc şi să asigure un proces corect pentru toţi cei trei candidaţi”, precizează cei doi.

„Astfel, vă cerem să faceţi apel la autorităţile române să garanteze că Kovesi poate participa la audieri în faţa Parlamentului European. Câtă vreme nu a fost acuzată de nimic, cu atât mai puţin condamnată, nu îi pot fi luate drepturile”, mai afirmă Verhofstadt şi Veld în scrisoare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.