Infractorul Adrian Severin: ”Solicit public ca penalei Kovesi să i se asigure un proces corect”


  • Podul
  • Feb 17, 2019 12:45
  • 5416
Infractorul Adrian Severin: ”Solicit public ca penalei Kovesi să i se asigure un proces corect”

Eliberat în urmă cu un an de la Penitenciarul Rahova pentru bună purtare, fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat pentru fapte de corupție, a devenit pe Facebook una din cele mai agresive voci ale propagandei antijustiție.

”Solicit public ca penalei Kovesi să i se asigure un proces corect, cu un deznodământ echitabil. Noi nu suntem ca ei”, scrie Severin care a avut de ispășit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență.

Severin preia apoi o postare a propagandistului rusofil Iulian Capsali, directorul cotidianului România Liberă, proprietatea a penalului Alexander Adamescu, susținând că este exact ce gândește și el:

Prostia acestei unelte, ce poartă numele întâmplător de Koveși, a fost că a căzut în patima puterii tâmpe, crezând că este intangibilă. Când ești o creație a lui Băsescu, când ești intimă cu Ghiță, Cocoș, Udrea șamd, să începi să lovești în oamenii cu care ai avut complicități, e o imensă prostie.
Mai ales că Sebastian Ghiță și Udrea sunt adversari redutabili. Deci îl înveți pe Ghiță cum să-l bage la pușcărie pe Vântu ca Statul Paralel să-i preia RealitateaTV și să-l transforme în instrument propagandistic, stai la chermeze cu toată gașca de escroci, primești favoruri prin care îți câștigă simpatia, iar după toate astea îi ataci... asta e o dovadă de stupiditate cruntă.
Bine, nu trebuie să te uiți prea mult la fața ei ca să-ți dai seama că e de o mediocritate fără cusur.

Tocmai de asta a fost și perfectă în rol: o comisară nemiloasă, cu un tată procuror comunist, ignară, pe care intelectualii globaliști Pleșu, Liiceanu&boys o adulează până când meschina mediocră chiar începe să creadă că face parte dintr-o castă aleasă, din zona rarefiată a Olimpului puterii absolute” (Capsali, 2019, UE)

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la 'Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. El a fost eliberat condiționat, în 2018, pentru bună purtare, după ce a executat doar un an și două luni din pedeapsă

Prezența sa într-una din lojele Ateneului român, în preajma unor importanți demnitari europeni, cu ocazia ceremoniei oficiale de preluare a președinției rotative de către România a Consiliului European, a fost aspru criticată de opinia publică. Pușcăriașul în vârstă de 64 de ani le-a răspuns agresiv celor care au îndrăznit  să-și exprime public dezacordul față de această situație: ”foarte preocupați de locul lor în România, tot felul de neisprăviți s-au împiedicat de locul oferit mie în sala Ateneului român la acest ceremonial. Profitând de faptul că tehnologia actuală permite oricărui nevolnic să își expună prostia în atenția tuturor, tot felul de talibani, cu diplomă și fără diplomă, au vituperat pe rețelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromânești”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.