Guvernul Dăncilă BLOCHEAZĂ abuziv BANII românilor care au împrumutat statul! Manevra lui Teodorovici


Guvernul Dăncilă BLOCHEAZĂ abuziv BANII românilor care au împrumutat statul! Manevra lui Teodorovici

Guvernul PSD-ALDE vrea să evite criza financiară blocând banii românilor care au împrumutat statul, acuză senatorul PNL, Iancu Caracotă.

Concret, Cabinetul Dăncilă amână, de jumătate de an, emiterea unui ordin al ministrului Finanțelor care să stabilească procedura detaliată prin care românii își pot recupera, înainte de scadență, banii împrumutați sub forma titlurilor de stat.

“Atitudinea Guvernului trădează frica financiară care-l bântuie! În lipsa împrumuturilor venite de la bănci și de pe piețele externe, Executivul se folosește  abuziv de banii românilor, blocându-le accesul la ei. Această situație ne mai arată faptul că bugetul pentru 2019 adoptat de majoritatea PSD-ALDE nu este conceput pe baze solide, ci este construit pe cifre supraestimate, pe împrumuturi deja făcute și viitoare, dar și pe multe credite de angajament! Așadar, este conceput, în mare parte, pe bani ipotetici, și nu reali!”, atrage atenţia Iancu Caracota, într-un comunicat de presă remis redacției.

Liberalul face apel la Guvern să nu mai încalce dreptul românilor de a fi stăpânii banilor lor și să asigure cadrul legal care să permită accesul la finanțele personale împrumutate statului.

Guvernul a promis prin nota de fundamentare a HG nr. 696/2018 că “mecanismul de răscumpărare anticipată va fi stabilit la nivel de ordin al ministrului Finanțelor Publice respectiv ordin al ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, în funcție de metoda de distribuție, prin trezorerii sau oficii poștale”.        

În aceste condiţii, Iancu Caracota cere responsabililor din Executiv să respecte promisiunile făcute în Hotărârea de Guvern și să emită ordinul. De asemenea, liberalul transmite românilor să se gândească de două ori înainte de a împrumuta statul, atât timp cât nu le sunt respectate drepturile promise.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.