EXCLUSIV Se-ngroașă gluma pentru Dragnea! Baronul Buzatu: PSD trebuie să organizeze Congres pentru alegerea unui nou președinte!


EXCLUSIV Se-ngroașă gluma pentru Dragnea! Baronul Buzatu: PSD trebuie să organizeze Congres pentru alegerea unui nou președinte!

Baronul PSD-ist de Vaslui – l-am numit pe Dumitru Buzatu – susține, în exclusivitate pentru Podul.ro, că PSD trebuie să organizeze un congres pentru alegerea unui nou președinte, după alegerile pentru Cotroceni, întrucât ”mandatul lui Liviu Dragnea expiră”, iar Statutul are precizări clare în acest sens.

De asemenea, Buzatu explică de ce a deschis acum această discuție baronul de Vrancea, controversatul Marian Oprișan: ”Suntem în cel de-al patrulea an, iar mandatul lui Liviu Dragnea expiră. Știm cu toții asta. Vă asigur că o știe și Dragnea. Că Oprișan a ales să arunce acum petarda asta, ține de jocurile lui: a ieșit din peisaj și vrea să facă niște valuri, calculează niște mișcări viitoare. E drept, are nemulțumirile lui, dar nemulțumiri există peste tot”.

Întrebat dacă Dragnea este ”stăpânul PSD” (și implicit al său), așa cum Oprișan l-a acuzat că se crede, în CEx-ul de marți, Buzatu a negat printre hohote de râs: ”Nimeni nu este stăpânul PSD, cu atât mai puțin Dragnea. El este președintele partidului, are o autoritate, dar nu este stăpânul nostru. Cu oameni ca mine și ca Oprișan, dar mai sunt și alții, Dragnea nu poate fi niciodată stăpân”.  

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Dumitru Buzatu.

”Odată la patru ani, în PSD se organizează alegeri pentru deciderea președintelui partidului – asta se prevede negru pe alb în Statut. Că alegerile se organizează la mijlocul celui de-al patrulea an, la finalul lui sau imediat după ce se termină alegerile pentru Cotroceni – fiindcă asta-i marea problemă, faptul că ne aflăm într-un an electoral important –, scrutinul intern trebuie făcut, nu există dubii în acest sens. Repet: asta precizează Statutul PSD. Deci, cele spuse de Marian Oprișan nu sunt niște șemecherii extraordinare pe care le scoate el acum din buzunar: suntem în cel de-al patrulea an, iar mandatul lui Liviu Dragnea expiră. Știm cu toții asta. Vă asigur că o știe și Dragnea.

Că Oprișan a ales să arunce acum petrada asta, ține de jocurile lui: a ieșit din peisaj și vrea să facă niște valuri, calculează niște mișcări viitoare. E drept, are nemulțumirile lui, dar nemulțumiri există peste tot. Cât despre Dragnea, eu cred că l-a deranjat că Oprișan a lansat acum chestia asta, fiindcă o să se tot vorbească despre aspectele astea până după alegeri, iar toată presa va pune întrebări în sensul ăsta. E an electoral și prioritățile PSD sunt cu totul altele.

Însă, dincolo de aceste aspecte, alegerile pentru președinția PSD trebuie să se organizeze în conformitate cu Statutul, și detaliile se vor decide la partid. Candidații depind în primul rând de o masa critică, iar Liviu Dragnea deține în momentul ăsta această masă critică.

Forurile de conducere vor decide data congresului. Personal, eu consider că ar trebui organizat după alegerile pentru Cotroceni, care vor arăta ca este forța reală a partidului. Dacă rezultatul va fi favorabil, este de așteptat ca Liviu Dragnea să nu aibă contracandidați cu greutate la președinția PSD. Dacă rezultatul nu va fi favorabil, vom vedea ce se va întâmpla. Oricum, Dragnea nu ne-a spus nimic, niciodată, în CEx-uri despre o eventuală candidatură a lui”, susține Buzatu.

Întrebat dacă Liviu Dragnea este ”stăpânul PSD”, așa cum l-a acuzat Marian Orișan că se crede, în cadrul CEx-ului de marți, baronul de Vaslui a negat, printre hohote de râs: ”Nimeni nu este stăpânul PSD, cu atât mai puțin Dragnea. El este președintele partidului, are o autoritate, dar nu este stăpânul nostru. Cu oameni ca mine și ca Oprișan, dar mai sunt și alții, Dragnea nu poate fi niciodată stăpân”.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.