EXCLUSIV Scandalos: CHIOLHAN la 5 STELE pe banii pensionarilor! Cei 135 de directori din CNPP și beneficiile regimului PSD


EXCLUSIV Scandalos: CHIOLHAN la 5 STELE pe banii pensionarilor! Cei 135 de directori din CNPP și beneficiile regimului PSD

Dacă în anii trecuţi evaluarea directorilor din casele județene de pensii se făcea la sediul central din Bucureşti, anul acesta conducerea a optat pentru Brașov.

Şi nu în orice hotel braşovean, ci la ARO, dotat cu nu mai puțin de 5 stele. Tari bugetarii ăstia, pe banii pensionarilor dintre care mulţi fac foamea! Potrivit unor surse Podul.ro participante la eveniment, cei care gestionează banii pensionarilor fac parada modei, iar parcarea hotelului aduce cu un salon auto.  

Evaluarea personalului din institutiile publice are loc anual. Acum are loc evaluarea directorilor executivi ai caselor județene de pensii, a directorilor executivi adjuncţi ai acelorași instituții (directori de pensii şi directori economici) pentru activitatea desfășurată în anul 2018. Evaluatorul este Tomiţă Murgoci – secretarul general al Casei Naționale de Pensii Publice.  

Joi urmează să participe la întrunire însuşi Robert Iulian Stănescu, președintele Casei Naționale de pensii publice, fiind așteptat chiar și ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi.

Potrivit surselor noastre, costul meselor a fost introdus în preţul cazării. Cei prezenţi s-au deplasat la evaluarea anuală cu mașinile caselor de pensii sau maşinile personale, urmând să deconteze combustibilul. Participă câte trei directori de la  45 case teritoriale de pensii = 135 persoane, plus caţiva directori din CNPP.

În ultimii ani, cum spuneam, evaluarea a avut loc la București – la sediul instituției şi NU în staţiuni, ceea ce înseamnă bani publici aruncaţi pe apa Sâmbetei. Acţiunea dureaza până vineri.  

Acţiunea de la ARO unde se cheltuie un sac de bani publici este cu atât mai strigătoare la cer cu cât Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) – instituția publică din România care acordă pensii și alte prestații de asigurări sociale cuvenite persoanelor cuprinse în sistemul public de pensii și al accidentelor de muncă și bolilor profesionale – este și patroană.

CNPP este acționar unic la Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă „T.B.R.C.M.” SA, care dispune de o importantă reţea de hoteluri situate în diferite regiuni ale României. Cele 13 unităţi de tratament balnear ale societăţii au o capacitate de cazare care însumeaza peste 3.100 de locuri.

Normal, „T.B.R.C.M.” S.A. are un șef. Acesta se numește Anton-Toni Smâdu și a fost numit președinte al Consiliului de Administrație și Director General de către AGA, începând cu 20 noiembrie 2014. Ei, bine, șeful „T.B.R.C.M.” SA este un fericit pensionar de lux, în calitate de colonel SRI în rezervă, care mai câștigă un salariu de la stat de peste 8.000 de lei pe lună, la care se adaugă un premiu anual de șase remunerații.

Conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice este asigurată de preşedinte şi Consiliul de Administraţie compus din 19 persoane. Preşedintele CA este președintele CNPP, iar ceilalți 18 membri sunt reprezentanţi ai Guvernului, patronatelor, sindicatelor şi pensionarilor. Preşedintele CNPP este numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului Muncii şi Justiției Sociale, pentru un mandat de 5 ani, care poate fi reînnoit.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.