EXCLUSIV “Ievaluare” la Radio România şi DELIR pe Facebook cu managerul pus de PSD la Radio Craiova


EXCLUSIV “Ievaluare” la Radio România şi DELIR pe Facebook cu managerul pus de PSD la Radio Craiova

La Societatea Română de Radio se fac în această perioadă evaluări ale angajaţilor, în urma cărora vor fi îndepărtaţi cei care nu s-au aliniat politicii editoriale impusă de PSD prin Georgică Severin şi oamenii săi din teritoriu.

La Radio România Oltenia Craiova este manager un domn pe numele său Alexandru ”Ducu” Mogoșeanu. De cand PSD la numit manager – se ştie în redacţie că sora lui i-a fost diriginte şi profesoară fostului ministru al Muncții, Olguţa Vasilescu, la Colegiul Naţional Elena Cuzaș –, Alexandru Mogoșeanu a dus în cap audienţa instituției.

Acum anunţă cu surle şi trâmbiţe că va deveni membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR). Cea mai intensă preocupare a lui Mogoşeanu (pentru că îi permite timpul) este  de a sta toată ziua pe Facebook și de a urmări “mişcările” subordonaţilor.

Pe 17 ianuarie, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Craiova anunța că persoanele care doresc să depună cereri și dosare aferente înscrierii în USR o vor putea face până în data de 20 februarie 2019. Apoi, pe 22 ianuarie, surpriză, tot de pe site-ul USR-Craiova a fost postat un anunţ: “Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România a lansat un nou proiect pentru promovarea membrilor săi, în parteneriat cu Radio Oltenia Craiova: <Frecvenţa cărţii>. Prin parteneriatul stabilit cu jurnaliştii care slujesc Radio Oltenia Craiova, în fiecare săptămână, miercuri, de la 20.30, vocile scriitorilor se vor auzi în emisiunea <Absolvit de ignoranţă> la rubrica <Frecvenţa cărţii>. Autorii vor citi din propriile creaţii, alese chiar de ei, timp de zece minute şi vor fi prezentaţi de către jurnalista Simona Lica, realizatorul emisiunii.

Intenţia conducerii USR Filiala Craiova este de a edita un CD care să cuprindă toate vocile scriitorilor de la <Frecvenţa cărţii>, aşa cum am convenit cu domnul Alexandru Mogoşeanu, managerul Radio Oltenia Craiova, căruia îi mulţumim pentru deschidere privind colaborarea în noi proiecte care deja s-au conturat. CD-ul va fi lansat într-un eveniment aniversar al filialei, la sfârşitul anului 2019, după ce toţi membrii care îşi vor arăta disponibilitatea de a colabora vor fi găzduiţi în rubrică”.

De notat că Mogoșeanu este autor al volumului <Ghid de comportare în căsnicie>, care a fost lansat de Ziua Îndrăgostiţilor, la Librăria Cărturești din Electroputere Mall, la Craiova, al “P.I.L.A.  – Partidul Intelectualilor Liber Angajați”, Editura MJM, 2016, dar și al volumului “Poeme pentru ea”.

Chiar dacă nu ar deveni membru al Uniunii Scriitorilor, Mogoşeanu ar duce-o în continuare de la foarte bine în sus

“Radio Craiova (sau Radio Oltenia) nu se deranjează să prezinte măcar conducerea. Pe manager îl cheamă Alexandru Mogoșeanu (nu Mogoșanu, cum e pomenit într-un articol chiar de pe radiocraiova.ro) În ceea ce priveşte veniturile salariale, desigur: 171.154 lei în 2015 (14.263 lei/lună) şi 117.931 lei în 2014. Creşterea este de 45%, scria Supervizor.ro, în urmă cu doi ani.

Jurnaliștii mai adăugau: “domeniile radiocluj.ro, radiocraiova.ro, radiomures.ro şi radiotimisoara.ro sunt deţinute de persoane fizice. Din păcate, rotld.ro are o interpretare personală a legii privind protecţia datelor personale şi nu precizează nici măcar numele deţinătorilor (în cazul persoanelor fizice), dar poate se sinchiseşte cineva din SRR să explice de ce se înregistrează”.

Menţionăm că, potrivit site-ului srr.ro, ultima declaraţie de avere a lui Mogoşeanu datează din 2016.

Cum și-a pus Mogoşeanu căţelul la volanul mașinii SRR

Ziarul de Craiova susţine că a primit “sesizări conform cărora cele trei maşini cu numerele B-26-RDR (Hyunday I 30), B-68-RRO (Dacia Duster) și B-125-RRO (Dacia Logan) ar fi utilizate în mod abuziv de directorul instituţiei, Alexandru Mogoşeanu, în scop personal. Acesta ar fi interzis şoferilor să se deplaseze cu maşinile pentru a fi în permanenţă la dispoziţia lui. Mai mult decât atât, le schimbă la intervale scurte de timp deoarece acestea sunt dotate cu sisteme de urmărire prin GPS. Pentru faptul că le utilizează în alte scopuri decat cele de serviciu, două dintre maşini, Dacia Duster şi Dacia Logan, nu sunt inscripţionate cu sigla instituţiei. În sprijinul celor sesizate, ataşăm şi poze ale uneia dintre maşini, cea inscripţionată, parcată în faţa unui mall din oraş şi în care a fost surprins câinele directorului instituţiei, n timpul programului de lucru”.

La finalul articolului, vă prezentăm cum se ciondănea Alexandru Mogoșeanu cu angajații Radio România Oltenia Craiova, pe Facebook, chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. Nota redacției: Din pricina desfășurării unor lucrări de mentenanță, ”învățăturile” lui Mogoșeanu pot fi citite de utilizatorii care ne accesează de pe telefoanele mobile.

fotofoto

fotofoto

fotofoto

fotofoto

fotofoto

fotofoto

fotofoto

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.