Eurodeputata Ana Gomes îl desființeaza pe Liviu Dragnea: „A creat o organizație criminală care a fraudat fonduri europene”


  • Podul
  • Mar 29, 2019 09:21
  • 20701
Eurodeputata Ana Gomes îl desființeaza pe Liviu Dragnea:  „A creat o organizație criminală care a fraudat fonduri europene”

Eurodeputata portugheză Ana Gomes afirmă, într-un interviu pentru ziare.com, că Liviu Dragnea este un politician care compromite familia socialiștilor europeni, iar excluderea din PES* a PSD e o necesitate.

Ana Gomes pentru ziare.com: „Nu pot suportă să văd cum propria mea familie politică, care ar trebui să aibă în inima acțiunii sale politice principii și valori precum integritatea și lupta împotriva corupției, să ajungă să închidă ochii la un corupt care se află în mijlocul nostru. Eu nu pot acceptă asta.

În decembrie trecut, în congresul PES, care a avut loc în țară mea, în Portugalia, am fost la fel de vocală când domnul Joseph Mușcat, premierul Maltei, a vorbit la tribună. Și am făcut la fel și în Madrid, când domnul Liviu Dragnea ținea un discurs. Adică suntem luați de idioți sau trebuie să ne prefacem că nu știm nimic?

Am avut foarte multe discuții în interiorul grupului, oricine caută pe Google despre România și OLAF află cum domnul Liviu Dragnea a creat o organizație criminală care a fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro. Nu e asta suficient de serios? Ce ne-ar trebui mai mult de atât pentru a ne distanță de el?

Nu mi se pare acceptabil să criticăm PPE, chiar pe bună dreptate, că-l protejează pe Viktor Orban, și să nu vedem cum de-ai noștri ne discreditează complet pe toți, valorile noastre politice în ochii oamenilor.

Nu pot uită, nimeni nu poate, cum românii, în mijlocul unei ierni foarte grele, au ieșit în stradă pentru a protesta față de corupție și pentru democrație, pentru transparență, pentru integritate. Așa că eu voi continuă să fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru că aceste alegeri europene sunt o bună ocazie de a ne curată, de a nu mai continuă să-i susținem pe cei în cauză”.

Interviul poate fi citit integral AICI

PES* - Partidul Socialiștilor Europeni

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.