Elena Calistru atenționează românii după linșajul anti-justiție: "Dacă nu își iau o săpuneală cumplită la europarlamentare, s-a terminat"!


Elena Calistru atenționează românii după linșajul anti-justiție: "Dacă nu își iau o săpuneală cumplită la europarlamentare, s-a terminat"!

Președitele ONG-ului Funky Citizens, Elena Calistru, a răbufnit printr-o postare pe Faceook, cu privire la OUG care modifică legile justiției, adoptate marți.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Toader, slujitor model pentru Dragnea. S-au adoptat 2 OUG prin care justiția e capturată și mai mult. Augustin Lazăr nu mai poate infirma anchetele Secției speciale

În postarea sa, Elena Calistru justifică panica pe care o simte în urma adoptării din partea Guvernului a două OUG care schimbă regulile în justiție. Mai mult, activista civică atrage atenția că alegerile europarlamentare sunt cele mai importante pentru viitorul României, iar în cazul în care PSD-ALDE nu va suferi o înfrângere zdrobitoare, s-a terminat.

„În general mă feresc de cuvinte mari și am încercat mereu să nu panichez mai mult decât e cazul.

Dar ce a făcut astăzi Guvernul, modificând prin OUG legile justiției, pentru mine e semnalul că ar fi în stare să ne scoată din Uniunea Europeană dacă așa își scapă pielea.

Nici nu contează ce scrie în acele texte ale lui Tudorel Toader, deși ce a ieșit pe surse arată cumplit. Știți ce e suficient ca să mă panicheze?

1. Că în domeniul în care ai proteste de peste 2 ani de zile, în care ți se spune constant din toate direcțiile că ar fi bine să ai dezbateri publice și consultări, tu dai zbang! două OUG ca să mai arătăți încă o dată că ți se rupe de orice înseamnă o societate democratică în care oamenii au un dialog pe temele importante.

2. Că aceste modificări prin OUG apar tam-nesam. Nici măcar un proiect, un textuleț nu există. Nici măcar nu apăreau pe ordinea de zi a ședinței de guvern. Nici măcar un rahat de .ppt nu mai avem acum. Nimic.

3. Că aceste modificări ale legilor justiției prin OUG apar când România deține Președinția rotativă a UE. E o palmă peste față nu numai pentru cei care am înghețat în piețe pentru justiție, ci o palmă pentru Europa care și-a imaginat că poate ne potolim și noi naibii.

Urmează cele mai importante alegeri pentru viitorul României. Da, europarlamentarele. Dacă nu își iau o săpuneală cumplită, s-a terminat”, scrie Elena Calistru în postare.

Elena Calistru este un foarte important exponent al societății civile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.