Dragnea continuă disputa cu Firea: Prea multă minciună, prea multă manipulare! Bugetul Bucureștiului s-a mărit!


Dragnea continuă disputa cu Firea: Prea multă minciună, prea multă manipulare! Bugetul Bucureștiului s-a mărit!

Liviu Dragnea, președintele PSD, a venit cu o reacție, duminică, 3 februarie, la remarcile primarului Capitalei, Gabriela Firea, despre bugetul pe 2019, în cadrul conferinței de presă de după întrunirea cu parlamentarii PSD.

„Este prea multă minciună, prea multă manipulare. Bugetul Bucureștiului nu s-a diminuat, din contră s-a mărit, dar primarii de sectoare au solicitat o întâlnire cu ministrul de Finanțe. El le-a spus că sunt bani pentru bucureșteni, doar să se decidă cum se distribuie: la Capitală sau la sectoare. Primarii de sectoare și-au asumat. Eu sper ca minciunile astea să înceteze! Dacă nu vor înceta, atunci voi taxa orice miciună. Atunci când ai bani foarte mulți, există tentația să cheltui pe prostii. Eu vreau să nu mai cheltuim banii pe prostii”, a spus Liviu Dragnea.

Declarația lui Dragnea vine după ce Firea a susținut în scrisoarea deschisă adresată bucureștenilor cu privire la micșorarea bugetului alocat pentru București și primăriilor de sectoare.

„Cu toată responsabilitatea, vă aduc la cunoştinţă că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, şi cu două-trei le-a luat”, a scris Gabriela Firea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.