Cristian Preda ia la țintă Guvernul Dragnea: Munca experților în cazul președinției Consiliului UE este zădărnicită de neghiobia politicienilor! EXCLUSIV


Cristian Preda ia la țintă Guvernul Dragnea: Munca experților în cazul președinției Consiliului UE este zădărnicită de neghiobia politicienilor! EXCLUSIV

România a preluat de la 1 ianuarie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Au existat dezbateri din ce în ce mai intense privitoare la cât de pregătită este țara noastră pentru această provocare pe plan european. Dezbaterile au ca principală cauză incompetența pe care guvernarea PSD a arătat-o din 2016 încoace, Executivul Dăncilă fiind apogeul în acest sens. 

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu europarlamentarul PPE Cristian Preda pentru a-l chestionat cu privire la cât de pregătită este România pentru președinția Consiliului UE, atât din punct de vedere tehnic, cât și politic. 

Concret, eurodeputatul a atras atenția că din punct de vedere tehnic avem un corp de experți în chestiuni europene, dar politicienii nu fac decât să umbrească munca lor prin incompetența pe care o manifestă în modul în care abordează mandatul președinției Consiliului Uniunii Europene. 

"Tehnic la nivelul diplomaților lucrurile sunt bine ținute în mână pentru că există un corp de experți în chestiuni europene. Problema uriașă este la nivel politic. Este uriașă pentru că dincolo de expertiză cei care asumă această președinție sunt politicienii, iar dacă ei au o problemă de reputație și de încredere munca experților este zadarnică. Este rău și pentru ei. Nu putem să credem că dacă experții sunt bine pregătiți politicienii trebuie să fie scuzați. Munca experților, tehincienilor este zădărnicită de felul în care neghiobia politicienilor apasă asupra mandatului'', a transmis Cristian Preda, în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.