Caracatița online Liviu Pleșoianu. Cum se pregătește "vedeta" Sputnik de prezidențiale EXCLUSIV


Caracatița online Liviu Pleșoianu. Cum se pregătește "vedeta" Sputnik de prezidențiale EXCLUSIV

România se pregătește să străbată un an foarte dificil. În 2019 au loc alegeri europarlamentare, respectiv alegeri prezidențiale, iar bătălia propagandistică va fi una încrâncenată. 

Amintim că în cursa prezidențialelor s-a înscris inclusiv deputatul PSD Liviu Pleșoianu, fapt anunțat de acesta în data de 23 iunie 2018, printr-o postare pe Facebook în care a modificat o imagine din serialul Game of Thrones, el fiind ”travestit” în vânjosul Jon Snow, în timp ce președintele Klaus Iohannis era prezentat drept conducătorul Umblătorilor Albi. Foarte original, nu?

"Werner, Președintele Noii Securități, tocmai a anunțat că va candida pentru un nou mandat. Bun! Abia aștept confruntarea! :) Pentru a elibera țara asta, eu voi candida în 2019! (...)", a scris social-democratul pe Facebook. Puteți citi postarea integrală AICI.

Totodată, amintim că Liviu Pleșoianu este unul dintre favoriții propagandei putiniste. O miză primordială a manipulărilor rusești este destabilizarea oricărui stat-țintă, iar susținerea de care deputatul PSD beneficiază din partea vuvuzelelor Moscovei dă de gândit. Una dintre platformele online unde Liviu Pleșoianu este prezentat ca un soi de ”vedetă” este Sputnik, fapt pe care îl puteți afla chiar din ”articolul” caraghios intitulat Susținere totală pentru " Inițiativa Pleșoianu" - rezultate clare. Nu vom trece ușor peste acest articol pentru că autorul este chiar Dragoș Dumitru, propagandist putinisto-comunistoid care primește pensie specială de la statul român (pentru mai multe detalii AICI).

Junele Pleșoianu este celebru și pentru o declarație de-a dreptul halucinantă - a susținut că România ar avea ”șansa Răsăritului viu”, clamând declinul Occidentului și al NATO: ce altceva poate însemna ”Răsăritul viu”, dacă nu Federația Rusă și fanteziile eurasiatice dughiniste? În fapt, Pleșoianu îl parafazează pe Mihail Sadoveanu, care debitase (pe fundalul abdicării Regelui Mihai) că lumina ar veni din... Răsărit. Însă de acolo au venit dictatura comunistă și genocidul.

"Avem șansa Răsăritului viu, în fața tuturor celor care se abandonează lascivității istorice a Amurgului. Iar tot ce trebuie să facem este să ne dezlipim genele și să ne întâlnim privirile", a postat PSD-istul pe Facebook, în data de 11 iunie 2018, după gravele violențe săvârșite de Jandarmerie în Piața Victoriei cu doar o zi înainte. În paralel, propagandiștii putiniști de la Sputnik rostogoleau în online (sub iscălitura lui Dragoș Dumitriu) baliverna unei așa-zise tentative violente de lovitură de stat.

Podul.ro vă prezintă, în exclusivitate, ”caracatița” grupurilor online pe care Pleșoianu și-o sporește pe zi ce trece pentru bătălia de la prezidențiale, deși Dragnea și PSD n-au nici cea mai mică intenție să-l susțină oficial într-o astfel de aventură. Oare se va bucura și de întregul sprijin al propagandiștilor Sputnik, așa cum postacii au și promis?

Odată cu dezvoltarea internetului și a rețelelor de socializare a devenit mult mai facil accesul la informații, dar din păcate a crescut și rata de instrumente menite manipulării. Visând cu ochii deschiși la fotoliul de la Cotroceni, Liviu Pleșoianu beneficiază de o rețea consistentă de propagandă pe Facebook, prin intermediul a numeroase grupuri. De observat că rețeaua are chiar și o configurație geografică. 

Vă prezentăm lista grupurilor de propagandă:

VOTEZ : LIVIU PLESOIANU , PREȘEDINTE

ALATURI de LIVIU PLESOIANU

SUSTIN LIVIU PLESOIANU !

BUCURESTIUL alaturi de Liviu Plesoianu

LIVIU PLEȘOIANU: PREȘEDINTELE ROMÂNIEI din 2019

BUZAUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

CRAIOVA alaturi de Liviu Plesoianu

CLUJUL alaturi de Liviu Plesoianu

BRASOVUL alaturi de Liviu Plesoianu

Liviu Plesoianu, Presedintele Nostru!

ALATURI DE LIVIU PLESOIANU PRESEDINTE .

CONSTANTA alaturi de Liviu Plesoianu

ALBA IULIA alaturi de LIVIU PLESOIANU

RAMNICU VALCEA alaturi de LIVIU PLESOIANU

Diaspora alaturi de Liviu Plesoianu

ALEXANDRIA alaturi de LIVIU PLESOIANU

ARADUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

RESITA alaturi de LIVIU PLESOIANU\

BRAILA alaturi de Liviu Plesoianu

PLOIESTIUL alaturi de Liviu Plesoianu

ONESTIUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

LIVIU PLESOIANU: "Fie sa FIM!"

GALATIUL alaturi de Liviu Plesoianu

SUCEAVA alaturi de LIVIU PLESOIANU

HUNEDOARA alaturi de LIVIU PLESOIANU

ROMAN este alaturi de LIVIU PLESOIANU

SIBIUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

DEVA alaturi de LIVIU PLESOIANU

PIATRA NEAMT alaturi de LIVIU PLESOIANU

TIMISOARA alaturi de Liviu Plesoianu

IASUL alaturi de Liviu Plesoianu

ORADEA alaturi de Liviu Plesoianu

Tg. MURES alaturi de LIVIU PLESOIANU

VASLUIUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

MEDIASUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

LUGOJUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

SLATINA alaturi de LIVIU PLESOIANU

ZALAUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

BACAUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

GIURGIU alaturi de LIVIU PLESOIANU

TULCEA alaturi de LIVIU PLESOIANU

TARGU JIU alaturi de LIVIU PLESOIANU

BARLADUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

DROBETA TURNU SEVERIN alaturi de LIVIU PLESOIANU

CALARASIUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

MIERCUREA CIUC alaturi de LIVIU PLESOIANU

FOCSANI alaturi de LIVIU PLESOIANU

MEDGIDIA alaturi de LIVIU PLESOIANU

SFANTU GHEORGHE alaturi de LIVIU PLESOIANU

BAIA MARE alaturi de LIVIU PLESOIANU

BOTOSANIUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

MOTOCICLISTI alaturi de LIVIU PLESOIANU

TURDA alaturi de LIVIU PLESOIANU

VOLUNTARI alaturi de LIVIU PLESOIANU

TARGOVISTE alaturi de LIVIU PLESOIANU

SATU MARE alaturi de LIVIU PLESOIANU

PITESTIUL alaturi de LIVIU PLESOIANU

BISTRITA alaturi de LIVIU PLESOIANU

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.