Andrei Caramitru devoalează "orgia furtului" PSD în infrastructură: "Banii sunt rotiți de către mafia de partid! Zeci, sute de TelDrumuri!"


Andrei Caramitru devoalează "orgia furtului" PSD în infrastructură: "Banii sunt rotiți de către mafia de partid! Zeci, sute de TelDrumuri!"

Economistul Andrei Caramitru a publicat vineri, 8 februarie, o postare virulentă pe Facebook la adresa guvernării PSD-ALDE. Concret, expertul în finanțe al Uniunii Salvați România a început să prezinte rețeaua de furt din sistem. Primul episod relevat de economist este cel al furtului din sectorul infrastructurii unde deși cheltuim aproape dublu față de media UE rezultatele nu se văd. 

Pe cale de consecință, Andrei Caramitru a lansat o acuzație gravă la adresa guvernării conform cărora banii dedicați infrastructurii ajung la mafia PSD prin intermediul PNDL

Redăm postarea integrală a economistului Andrei Caramitru:

"ORGIA FURTULUI - INFRASTRUCTURA

Am promis ca va explic “sistemul”. Începem cu infrastructura. Cifrele sunt șocante.

Știm cu totii ca nu avem drumuri. Mitul este ca nu sunt bani, că bugetul merge spre salariile bugetarilor. Nimic mai fals !!!! Cheltuim enorm de multi bani pe infrastructura de transport (și pentru investitii in general). Aproape dublu decât media UE (ca procent din PIB). Cheltuim 5-6 miliarde EUR anual pe drumuri. Și doar maximum 300 milioane pe autostrăzi . Doar 5% !!!!

Știu ca e șocant - însă astea sunt cifrele oficiale Eurostat (care includ toate investițiile centrale și locale-consultați cifrele AICI). Unde sunt banii ???

Aruncati prin PNDL (“pixul lui Dragnea”) și rotiți prin bugete locale către mafia de partid. Zeci, sute de TelDrumuri. Pe proiecte mici în special în rural - borduri, a 10a reabilitare a unui drum județean pe care nu merge nimeni, lucrări care nu există, studii de fezabilitate, penalități fraudulente plătite către constructori “de casă”. 95 la suta !!!!!!

Banca Mondiala a făcut un proiect pentru prioritizarea investițiilor și încearcă de ani de zile sa îl implementeze. Au fost refuzați și blocați de guvern, pentru ca ar elimina deciziile politice și furtul.

Ce trebuie făcut ? Trebuie să inchidem robinetul de bani. Altfel chiar dacă coruptii de acum sunt pedepsiți vor apărea alții - și sistemul feudal va continua. Nu putem accepta asta. Măsuri radicale care ar trebui implementate in prima zi:
- Eliminarea totala a PNDL-ului actual. Orice investitie centrală este posibila doar cu co-finanțare cu fonduri europene. Proiectul trebuie aprobat de UE - coruptie 0. Kovesi va controla asta după de la Bruxelles  :-) Primarii performanți și cinstiți vor funcționa și guvernul ii va ajuta prioritar. Ceilalți nu. 
- 60-70% din banii pe infrastructură alocați DOAR pe proiectele definite ca strategice pentru dezvoltarea economică regională sau națională", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.