ACUZAȚIILE unui politolog cunoscut: Tăriceanu este noul Petru Groza al Kremlinului! Regimul Dragnea îi copiază pe Putin și Erdogan!


ACUZAȚIILE unui politolog cunoscut: Tăriceanu este noul Petru Groza al Kremlinului! Regimul Dragnea îi copiază pe Putin și Erdogan!

Scriitorul și politologul Stelian Tănase susține, pe blog, că șeful Senatului – l-am numit pe Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE (aflat în colimatorul DNA pentru luare de mită) – este ”un nou dr. Petru Groza simpatizat la Kremlin și axa sa – agenția de presă Sputnik”.

Nu în ultimul rând, Tănase atrage atenția că exponenții regimului Dragnea așteaptă ziua când vor da cărțile pe față și își vor etala, frenetici, ”atașamentul față de Putin și Erdogan”.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Stelian Tănase.

”Toată lumea a așteptat cu sufletul la gură paranghelia de la Ateneu. Au fost mari emoții. Românașii noștri din sferele înalte s-au comportat ca niște școlari prinși cu temele nefăcute, cu fițuica în ghiozdan – ajunși în fața comisiei de examinare la bacalaureat. Guvernamentalii se simt interpelați tocmai cînd au rața-n gură. S-au temut mai mult ca de orice să nu fie demascați ca farseuri, ca anti-europeni. Au vrut cu disperare să ia o notă de trecere. Încă nu a venit ziua cînd vor putea da cărțile pe față și-și vor arăta adevăratele lor sentimente. Atunci iși vor etala frenetici atașamentul față de Putin și Erdogan. Incă trebuie să disimuleze, să facă pe europenii, firește, pentru proști. Vezi discursul total nesincer, citit pe silabe de VV Dăncilă. PSD&Co s-au temut cel mai mult de impresia artistică proastă pe care o vor lăsa bruxelezilor. De frica Dragnea a fugit in marile calde cu iubita ca să îi faca masaj.

Presei i-a păsat de asemenea, și a căutat amănunte picante, senzaționalul, să îi crească tirajul și ratingul măcar cu sfert de punct. Niște lucruri s-au întimplat. De exemplu – l-am auzit pe Tăriceanu vorbind englezește cînd nu era cazul. A vrut să se dea mai pro-european decît toți din sală, să amintească delegației UE că are 7 de acasă și știe limbi străine. I-a ieșit prost. A fost un gest de țopîrlan. A dat-o pe englezeste, dar a vorbit împotriva UE. Il văd deja ca pe un nou dr. Petru Groza simpatizat la Kremlin și anexa sa – agenția de presă Sputnik.

Opozitia, sărmana, a fost și ea prezentă. Ce să facă!? Dacă e obligație, cu plăcere! Se cădea să vadă înaltii oaspeți de la Bruxelles că Opoziția încă există la București. A fost o pată de culoare în marea de guvernamentali. Orban la brațetă cu Gorghiu – desi se au ca Tom si Jerry – au păsit pe scările Ateneului ca la festivitatea decernării premiilor Oscar. Au părut ca niște staruri, tineri si frumosi. Glamour, bre, cît poftești! Speranța lor a fost să gafeze ca de obicei VV Dancilă. Eventual să-și rupă gîtul. Să se faca de rîs, de să zdrăgăne geamurile din cauza hohotelor din sălă. Nu a fost să fie. VV Dăncila cu discursul ei dintr-o ședință PCR ne-a smuls numai un căscat de somn.

Sala a fost o amestecătură – ca un ghiveci călugăresc cu de toate. Infractori cu acte în regulă, oficiali, caracudă bucureșteană, agenți, diplomați, interlopi. În general lume proastă, cum vezi azi numai în talcioc unde burtă-verzimea face mare comerț cu marfă furată. O fidelă imagine a asa-zisei elite românești. Apoi oaspeții au fost duși vizavi în sala tronului din Palatul regal, unde VV Dăncilă și-a dat aere de regina Maria ot Videle.

Pe scurt, pînă la urma a ieșit așa și așa. Ceva bîlci, cum ne stă nouă bine. Ceva solemnitate, care nu ne prinde deloc. Ceva aplauze ca la Congresele PCR cf consemn la intrarea în sală. Adevărata întîlnire cu Europa a avut loc în aer liber, ecranată de jandarmi. O mînă de bucureșteni au protestat împotriva parangheliei. Printre ei Mihai Șora, Dan Grigore, Marius Manole, etc. Bravo, bravissimo”, scrie Stelian Tănase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.