Acuzații grave la adresa anchetatoarei lui Kovesi. „Am fost șantajat! I-am dat șpagă Adinei Florea”. „Mincinoaso, la pușcărie!” VIDEO


Acuzații grave la adresa anchetatoarei lui Kovesi. „Am fost șantajat! I-am dat șpagă Adinei Florea”. „Mincinoaso, la pușcărie!”  VIDEO

Toamna trecută, pe la mijlocul lunii octombrie, în timp ce rupea ușile CSM în speranța că va împlinit visul idolului său Tudorel Toader de a prelua șefia DNA, procuroarea din Constanța Adina Florea era întâmpinată cu urlete și jigniri de mai mulți cetățeni care susțineau că e coruptă, aservită mafiei și că le-ar fi distrus viața prin felul dezastruos în care și-a exercitat meseria.

Unul dintre aceștia chiar a declarat în fața presei că i-ar fi dat șpagă Adinei Florea. Nu direct, ci „unor procurori care i-au dat ei mai departe”.

Răzvan Dimoftache, domnul care face o serie de afirmații grave și agresive la aderesa procuroarei care o anchetează pe Codruța Kovesi, nu este însă nici pe departe ușă de biserică.

Acuzat în decursul timpului de mai multe infracțiuni, printre care și comercializarea de carne veche de 46 de ani, Dimoftache a formulat acuzațiile al adresa procuroarei Florea chiar în fața sediului CSM.

Dimoftache: „Am fost șantajat. Și am documentat, am pus înregistrări și audio, și video, oameni care au vorbit cu Florea și spun da, i-am dat. Dosarul a fost doar la ea. Ea a strâns dosarele de peste tot și le-a lucrat ea și oameni, care nu aveau treabă cu dosarele, se vede că știu foarte multe din dosar. Păi de unde să știe dacă n-au vorbit...ce facem cu ăsta? Ți-a dat banii, nu ți-a dat banii?! Hai, bă, să-l paradim că uite n-a mai dat...Șapte ani a ținut în loc un dosar, timp în care mi-a cerut șpagă și, dintr-o dată, după ce am denunțat-o, am devenit inculpatul de serviciu...”

Chiar dacă declarațiile omului trebuie privite cu rezervă, ele nu pot fi în niciun caz ignorate, pentru că trecutul său infracțional arată clar că a „colaborat” strâns cu procurorii constănțeni, colaborare soldată, de altfel, și cu o condamnare penală. Recent, Dimoftache a dat publicității și o serie de înregistrări în care se conversa amical cu șeful Adinei Florea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

De ce mărturia și reclamațiile lui Dimoftache nu au însă greutatea, credibilitate și nu se bucură de atenția procurorilor cum se întâmplă cu sesizările formulate de Sebastian Ghiță, cercetat penal în mai multe dosare, fugar și urmărit internațional?

O altă doamnă din Tulcea a venit la sediul CSM să reclame faptul că dosarele în care acuză că i s-au furat mai multe terenuri sunt tergiversate de Adina Florea, care ar favoriza infractorul.

„Doamna Adina Florea favorizează infractori. Proprietatea noastră de zece ani de zile, garantată de Constituția României, doamna Adina Florea s-a pișat pe ea. (...) Nu pot să-mi recuperez proprietatea...”, spune că năduf doamna din Tulcea care a fost și în greva foamei de patru ori pentru a impulsiona rezolvarea situației sale dramatice.

Mai vorbăreață decât la CSM, Adina Florea, acum procuror șef adjunct al Secţiei de anchetare a magistraţilor, a declarat joi dimineaţă că dosarul în care Laura Codruţa Kovesi este citată ca suspect a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Florea se ocupă personal de dosarul constituit în urma plângerii lui Ghiță legată de operațiunea privind aducerea în România din Indonezia a lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul delapidării FNI.

”Este un dosar ca urmare a plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. E o anchetă în desfăşurare, nu am cum să comentez. Din punctul meu de vedere, eu nu pot să vă spun decât că este o anchetă în curs de desfăşurare, unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate şi în primul şi în primul rând se va respecta legea”, precizat Florea.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.