EXCLUSIV. Cum au vrut China și mafia locală să dezinfecteze Craiova cu substanțe toxice periculoase


EXCLUSIV. Cum au vrut China și mafia locală să dezinfecteze Craiova cu substanțe toxice periculoase

Informaticianul Petru Becheru, cel din cauza căruia Lia Olguța Vasilescu a fost în cercetată de DNA, într-un dosar întors în mod aproape inexplicabil înapoi la procurori de către judecători, a descoperit că substanțele propuse a fi folosite de Primăria Craiova pentru dezinfectarea orașului, în lupta cu noul coronavirus, sunt periculoase, putând afecta fertilitatea femeilor, provoacă iritația traheei și a plămânilor, dificultăți în respirație și crize de astm, dermatită alergică, iritaţie nazală, strănut, tuse, conjunctivită și senzație de arsură a ochilor.

Mai mult, produsele în discuție provin de la SC Pasteur Filiala Filipeşti SRL, una din firmele deținute până de curând de nașul lui Valentin Dragnea, Sorin Paul Stănescu (tovarăș de vânătoare cu deținutul Livache), vândută în toamna anului trecut, alături de mult mai celebra Farmavet, o adevărată campioană la contractele cu statul, către compania Gardenica Limited, deținută de un fond de investiții din China - Fondul II China CEE, fond de investiţii controlat de către Banca de Export-Import a Chinei.

Din fericire, întreaga operațiune a fost suspendată de Direcția de Sănătate Publică Dolj.

Pasteur Filiala Filipeşti SRL desfăşoară activităţi de producere de produse farmaceutice veterinare de bază, iar Farmavet este specializată în comercializarea produselor biologice, medicamentelor, dezinfectanţi, raticide, reagenţi chimici, echipament de protecţie sanitar etc.

Redăm integral mai jos mesajul trimis către PODUL.ro de către Petru Becheru:

În calitate de Președinte al Asociației de Proprietari, eu nu am numai obligația de a semna listele de întreținere, dar și obligația de veghea la sănătatea locatarilor, mai ales că în bloc avem și persoane vulnerabile în vârstă, și copii mici. De asemenea, unii locatari au animale de companie (cățeluși, pisicuțe, peștișori, papagali) pe care le îndrăgesc.

Prin disp. art. 6 alin. (1) din Ordonanța militară nr.~4/2020 emisă de Ministrul de interne al României, s-a introdus în legislația românească obligația autorităților locale de a monta dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările în scările blocurilor și de a dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.

Pe data de 31.03.2020 am fost sunat de purtătoarea de cuvânt a Salubritate Craiova SRL, societate comercială cu capital de 200 lei, pentru a fi anunțat că urmează ca spațiile comune ale blocului Romarta să fie dezinfectat de către angajații societății. Le-am învederat că suntem este de acord cu dezinfectarea, precizând că, având în vedere faptul că majoritatea locatarilor blocului Romarta sunt persoane vulnerabile în vârstă și că o parte dintre aceștia au animale de companie care le sunt singurul lor companion, luând în considerare și că unii locatari ai blocului sunt copii cu diverse alergii, considerăm că trebuie să încheiem un acord/protocol/contract sinalagmatic care să prevadă orele când un reprezentant al asociației să fie prezent pentru sprijini intelectual și operativ echipa de dezinfectatori, substanțele ce se vor folosi, efectele adverse ale acestora, măsurile de precauție pe care posesorii de animale de companie și locatarii trebuie să le ia, costurile serviciilor și cine le suportă și cine le primește gratuit, periodicitatea serviciilor etc. Având în vedere valoarea mare a serviciilor, am motivat că acordul trebuie încheiat în formă scrisă.

Purtătoarea de cuvânt mi-a replicat că nu se va încheia niciun acord scris deoarece nu au timp. De grija locatarilor, luând în calcul și protejarea animalelor de companie (cățeluși, pisicuțe, hamsteri, peștișori și papagali din bloc), nu am putut dormi și am căutat toată noaptea cea mai bună metodă de a da eficiență juridică art. 6 din Ordonanța militară nr. 4/2020, ajungând la soluția de formula în scris un protest energic intitulat „somațiune”, care a fost adresat Primarului Municipiului Craiova în scopul de a se încheia un protocolul scris cu privire la lucrările de igienizare pe care toți ni le dorim cu căldură.

Somațiunea a fost trimisă către Primarul localității, dar și, spre știință, către Salubritate Craiova.

În loc să pună umărul la formularea unui simplu text de acord pentru ca serviciile, cu care noi suntem de acord, să fie prestate în condiții de transparență, siguranță și legalitate, Directorul general al Salubritate Craiova SRL, numitul Butari Mihai-Vlad, a considerat necesar să formuleze pe data de 1 aprilie un răspuns, prin care ne-a avertizat să nu cumva să protestăm în continuare și că va apela la poliție pentru a intra în incintele blocului Romarta.

Pentru a da „autoritate” răspunsului, Directorul general al Salubritate Craiova SRL, numitul Butari Mihai-Vlad, a afirmat în fals că societatea are drept asociat majoritar pe Consiliul Local Craiova (ceea ce, dacă ar fi adevărat, ar încălca par.~15 al Deciziei CCR nr.~574/2014, în realitate asociat la SRL este unitatea administrativ teritorială, și nu autoritatea deliberativă locală) și că va sesiza organele de cercetare competente dacă vom mai protesta energic, așa cum am făcut prin somațiunea scrisă.

Stupefiat de răspunsul Directorul general al Salubritate Craiova SRL, am făcut plângere prealabilă, arătând nelegalitatea dispozițiilor de interzicere a dreptului de petiționare. De asemenea, printr-o cerere separată am solicitat autorităților statului român să ne proteje dreptul constituțional la petiționare, să îl demită din funcție pe numitul Butari Mihai-Vlad și să ia măsurile legale pentru ca noi să știm cu ce substanțe se va da prin bloc.

Astăzi 02.04.2020, orele 11:39, pe adresa [email protected] de poștă electronică a asociației, Salubritate Craiova SRL ne-a transmis fișa tehnică a produsului avizat cu care intenționează să dezinfecteze. Produsul se numește Aldezin, fiind produs de SC Pasteur Filiala Filipeşti SRL.

Conform fișei, ingredientele produsului sunt:

-> Clorura de didecildimetilamoniu

- afecteaza fertilitatea femeilor

- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5840865/

-> Glutaraldehida

- Distruge bacteriile, fungii, virusurile, sporii și paraziții, dar este și foarte toxică, nocivă pentru om și mediu.

- expunerea la glutaraldehidă determină iritația traheei și a plămânilor, dificultăți în respirație și crize de astm, dermatită alergică, iritaţie nazală, strănut, tuse, conjunctivită și senzație de arsură a ochilor.

- https://www.tolo.ro/2016/09/22/microbiolog-statul-nu-vrea-sa-recunoasca-faptul-ca-ani-de-zile-a-gresit-si-a-pus-in-pericol-pacientii/

-> clorură de benzalconiu

- spermicid, folosit în contracepție, omoară celele reproducătoare ale bărbaților

- https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_11462_28.02.19.pdf

-> Alcool.

Despre societatea producătoare SC Pasteur Filiala Filipeşti SRL, din presă aflăm că a aparținea unui apropiat al viitorul fin al cuplului Olguța Vasilescu-Claudiu Manda, care a vândut-i în toamnă către „Gardenica Limited”, care este deţinută de către Fondul II China CEE, fond de investiţii controlat de către Banca de Export-Import a Chinei. În România, grupul este prezent prin companiile și Flash Lightings Services SA şi Bristol Logistics SA. Flash Lightings Services SA este operatorul de iluminat public al Craiovei.

https://www.bursa.ro/gardenica-limited-a-preluat-pasteur-filiala-filipesti-srl-si-farmavet-sa-08560830

https://www.capital.ro/au-cumparat-chinezii-apropiatii-lui-dragnea-au-dat-marea-lovitura-dezvaluiri-de-ultim-moment.html

https://www.gds.ro/Local/2015-02-13/craiova-operator-de-iluminat-public/

https://www.flashlighting.ro/en/despre-noi/

Despre Olguța Vasilescu vs DNA puteți viziona filmul de mai jos:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.