Vuvuzeaua anti-UE Grapini, pusă la punct de Clotilde Armand: "Să-i explicăm cum beneficiază România de cele 3 miliarde de euro"


Vuvuzeaua anti-UE Grapini, pusă la punct de Clotilde Armand: "Să-i explicăm cum beneficiază România de cele 3 miliarde de euro"

Eurodeputata Maria Grapini, propulsată în anul 2019 de infractorul Dan Voiculescu pe lista de candidați PSD pentru a ajunge în Parlamentul European, a dezinformat luni pe Facebook, spunând că România nu va primi 3 miliarde de euro din partea UE în plină criză COVID-19. Mai mult, cu mult tupeu și micime intelectuală, Grapini a acuzat-o pe eurodeputata USR Clotilde Armand că dezinformează. 

Ce spunea Clotilde Armand: "Tot văd pe burtierele televiziunilor scris așa: ''România primește 1 miliard de euro din partea UE''. Fals. Și vă spune asta un membru în Comisia de Buget din PE. Fac un apel să corecteze acest titlu. Să scrie așa: România primește peste 3 miliarde de euro din bugetul UE.

E simplu. În loc de cifra 1 să pună cifra 3".

Rățoiala lui Grapini pe Facebook: "Poate aude şi doamna Clotilde Armand ce spune ministrul fondurilor europene privind sumele alocate de la UE! Nu 3 miliarde cum greşit spunea doamna într-o postare - acela este factorul multiplicator cerut de Comisia Europeană!

Deocamdată, România nu a primit nimic! Sunt cei cca 400 milioane de euro pe care nu le mai returnăm la UE din cei necheltuiţi ( deci trebuie să-i avem noi) şi încă cca 600 milioane pe care ar trebui să-i primim în avans din cota noastră!

Dezinformarea nu ajută!

Din cei 37 miliarde pe care i-am votat în plenara de săptămana trecută, aştept să văd cât reușește să ia România!".

În acest context, Clotilde Armand i-a explicat lui Grapini cum beneficiază România de cele 3 miliarde de euro de la UE, care "nu sunt bani «noi» în sensul că nu s-a mărit bugetul EU, sunt bani care la sfârșit de ciclul bugetar 2014-2020 nu erau absorbiți. Banii care erau pierduți".

În prezent, pe fondul crizei COVID-19, s-a redus vădit birocrația privind fondurile europene, iar astfel, "UE ne permite să avem o flexibilitate maximă, să folosim banii într-un mod mult mai direct, banii care erau altfel pierduți. Avem șansa să avem o absorție de 100% și de a injecta banii nefolosiți în economia românească, în sănătate etc", a mai subliniat Clotilde Armand. 

Totodată, Clotilde a transmis Guvernului că "este momentul să dovedim că putem atrage 100% din fonduri".

Eurodeputata Clotilde Armand, pe Facebook: ''Maria Grapini o contrazice pe Clotilde Armand (europarlamentar USR) în privinţa sumelor pe care România le va primi de la Parlamentul European.'' Of, dar cine sunt eu să o contrazic pe stimabila doamnă?! După ce a numărat greșit voturile pentru dna Kovesi încearcă să ne spună că România nu beneficiază de 3 miliarde euro din fondul alocat de UE pentru combaterea COVID19 (Haraşo tovărăşie!). Haideți să-i explicăm stimabilei cum beneficiază România de cele 3 miliarde de euro.

Uniunea Europeană va aloca 3 miliarde către România (cel puțin 1 miliard pentru anul acesta). Nu sunt bani «noi» în sensul că nu s-a mărit bugetul EU, sunt bani care la sfârșit de ciclul bugetar 2014-2020 nu erau absorbiți. Banii care erau pierduți.

După cum știti, în ciclul bugetar precedent, România a pierdut 4 miliarde de euro (pierduți pentru totdeauna din cauza incompetenței unui guvern plin de analfabeți funcțional). Astăzi, în plină pandemie, avem o șansă unică: UE ne permite să avem o flexibilitate maximă, să folosim banii într-un mod mult mai direct, banii care erau altfel pierduți. Avem șansa să avem o absorție de 100% și de a injecta banii nefolosiți în economia românească, în sănătate etc.

Fac un apel cu această ocazie către Guvernul României să identifice toate proiectele fără succes și să spună: ''abandonăm aceste proiecte, recunoaștem că vor fi eșuate''. În felul acesta UE ne va permite să folosim banii respectivi într-un mod mult mai ușor. Guvernul poate să atingă această țintă de 100% absorția banilor europeni pentru că acum este momentul, acum avem acestă posibilitate cu flexibilite maximă din partea Comisiei.

Ne-am plâns mereu că nu atragem fonduri din cauza birocrației și datorită lipsei de flexibilitate a fondurilor europene (alte țări au știut să facă aceste lucruri). Acum este momentul să dovedim că putem atrage 100% din fonduri. Hai să facem acest lucru!

AICI poate verifica stimabila de câți bani beneficiază România".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.