Medicii, în răzoi deschis cu Raed Arafat: „S-a trecut la etapa exterminați-i pe medici! Mai bine zic să ne împușcați”/„Deciziile de astăzi echivalează cu a pune pistolul la tâmplă medicilor. Dr. Arafat și-a amenințat propriii colegi”


Medicii, în răzoi deschis cu Raed Arafat: „S-a trecut la etapa exterminați-i pe medici! Mai bine zic să ne împușcați”/„Deciziile de astăzi echivalează cu a pune pistolul la tâmplă medicilor. Dr. Arafat și-a amenințat propriii colegi”

Doctorul Gabriel Tatu Chițoiu, medic cardiolog la Spitalul de Urgență Floreasca din București, cu condei „ascuțit” și tranșant pe Facebook, a reacționat dur, în mai multe postări succesive publice, la prevederile Ordonanței militare (prevederile acesteia le puteți citi AICI) și la ultimele directive venite din partea secretarului de stat Raed Arafat, șeful DSU, care a precizat, duminică seară, că „refuzul de internare - şi atragem atenţia asupra acestui lucru - a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale spitaliceşti cade sub incidenţă penală. Atragem atenţia managerilor şi şefilor de secţie, precum şi medicilor care efectuează gărzi în spitale că pacienţii nu pot fi refuzaţi pe motiv că nu există confirmarea sau infirmarea faptului că sunt pozitivi sau negativ COVID”.

De asemenea, chirurgul Adrian Zarafin (Spitalul Colentina) și medicul Silvia Costinean (Marie Curie) au avut reacții vehemente la „ordinul lui Arafat”.

Gabriel Tatu: „HALUCINANT - incredibil!

EXACT CÂND ÎNCEPUSEM SĂ SPERĂM CĂ AUTORITĂȚILE ÎNCEP SĂ CONTROLEZE SITUAȚIA ACESTEA VIN CU O ORDONANȚă SINUCIGAȘă

1. Ordonanța 4 în loc să restricționeze și mai mult, relaxează accesul celor cu risc crescut (peste 65 de ani) pe stradă. Este suficient să spună că ei se duc la doctor ca să fie lăsăți în pace. Iar dacă se duc la doctor se vor aglomera acolo.

ABSOLUT STUPID!

În Marea Britanie cei cu risc crescut au fost consemnați 4 luni în casă, în Serbia la fel...în Rusia nu mai vorbim

Domnule VELA...ACUM NU ȘTIȚI CE FACEȚI DAR VEȚI AFLA

2. Pacienții prezentați la UPU și care necesită internarea trebuie internați imediat în orice spital fără a se mai aștepta rezultatul testului. Consecință - acești pacienți intră în spitale nepregătite pentru așa ceva, cu personal fără mijloace de protecție. Mare parte din ei vor fi confirmați pozitivi în cursul spitalizării. În acel moment ei deja au infectat spitalul, personalul medical și pe pacienții nonCOVID din spital. Adică ... scenariul Suceava. Spitalul respectiv va deveni focar de infecție ..cu consecințe de tip Italia și Spania

Sper din tot sufletul să mă înșel!”

Gabriel Tatu:Deciziile de astăzi echivalează cu a pune pistolul la tâmplă medicilor. Iar dr. Arafat și-a amenințat propriii colegi ! Domnule Arafat... controlați-vă! Nu dumneavoastră sunteți în prima linie!”

Adrian Zarafin: „Într-un moment extrem de grav, când puținii medici pe care îi mai are țara asta sunt unica sansă de supraviețuire a zeci de mii de români, marii noștri comunicatori de la MAI amenință medicii !!! Bravo! În 2-3 saptamâni oricum veți rămâne fără. Așa va fi mai bine. Măcar nu ne veți mai amenința sau ocărî. S-a trecut la etapa "exterminați-i pe medici, departe de familiile lor" Mai bine zic să ne împușcați”.

Silvia Costinean: „Interesant, ca să nu zic altfel, că doctorii sunt amenințati, în timp ce STATUL a făcut mult prea puțin, aproape nimic, pentru protecția lor! „Asta e dictatura de tip nord-coreean!”

„Deci, la ordinul lui Arafat internezi un pacient posibil infectat cu coronavirus printre ceilalți pacienți, deja internați și neinfectati. Deduc ca asta face parte din tratamentul celor neinfectați, să le mai dai și coronavirus pentru a le crește șansa de vindecare. Vindecare spirituală, nu fizică.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.