UPDATE Minciuna ucide: bărbatul de 49 de ani din Timiș, decedat din cauza COVID-19, a mințit medicii că nu a călătorit recent în străinătate. Jurnalistă: "Să sperăm că iresponsabilitatea acestui individ nu va genera un focar de infecție asemănător celui din Suceava"


UPDATE Minciuna ucide: bărbatul de 49 de ani din Timiș, decedat din cauza COVID-19, a mințit medicii că nu a călătorit recent în străinătate. Jurnalistă: "Să sperăm că iresponsabilitatea acestui individ nu va genera un focar de infecție asemănător celui din Suceava"

UPDATE 

Bărbatul de 49 de ani din Timiș, infectat cu noul coronavirus, al cărui deces a fost anunțat ieri de GSC a mințit medicii, de la Urgențele Spitalului Județean și pe cei ai Spitalului de Boli Infecțioase, ascunzându-le faptul că, întors din Germania, se afla în izolare, conform pubicației Timpolis. Presa reclama ieri că bărbatul, în loc să fie internat, a fost plimbat pe drumuri până a murit. Adevărul este reprezentat de faptul că și minciuna l-a ucis pe respectivul pacient

"Pacientul era oficial în izolare la domiciliu, dar el s-a prezentat singur în data de 21 martie, la ora 8, la UPU a Spitalului Județean, a negat că a călătorit sau că a avut un contact, nu a menționat că era izolat, a completat acel formular pe proprie răspundere în care a mințit. UPU a pus diagnosticul de pneumonie acută clinic și radiologic și l-a trimis la Spitalul «Victor Babeș» pentru consult de specialitate și tratatement. La insistenţele pacientului, acesta a refuzat transferul cu ambulanţa şi a dorit să meargă cu mijlocul de transport propriu. «Victor Babeș» a confirmat diagnosticul și a prescris tratament", a declarat, potrivit Radio Timișoara, managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu.

Cu toate acestea, Managerul Spitalului Judeţean a susținut, că nu sunt motive de îngrijorare legat de contactul medicilor cu pacientul: "Noi avem circuite separate la UPU şi medicii care au interacţionat cu dânsul au purtat echipament de protecţie. Prima dată au avut mască, mănuşi şi halat de protecţie. Şi dânsul a venit cu mască. Iar a doua oară medicii aveau echipamentul complet. A intrat în contact cu foarte puţini, acum se face o anchetă pe această temă". (citiți AICI mai multe detalii) 

Jurnalista Melania Cincea a atras atenția că nu este exclus ca din pricina iresponsabilității acestui individ să se genereze un focar de infecție precum cel de la Suceava. 

Jurnalista Melania Cincea, pe Facebook: "Pacientul din Timiș decedat aseară, confirmat, în ziua decesului, ca fiind infectat cu noul Coronavirus, a mințit medicii de la Urgențele Spitalului Județean Timișoara și pe cei de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, ascunzându-le că se întorsese recent din Germania și că îi fusese impusă izolarea la domiciliu. Cu primii medici a intrat în contact în 20 martie. Apoi, prin comuna natală, Liebling, în care se întorsese cu BMW-ul cu numere de Germania, a socializat, le fel, familia cu care a revenit în țară.

Ne rămâne să așteptăm – în stare de panică –, rezultalele anchetei epidemiologice. Și să sperăm că iresponsabilitatea acestui individ nu va genera un focar de infecție asemănător celui din Suceava...".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 23 în România. Al 20-lea deces a reflectat, din nou, deficiențele sistemului medical din România

Un bărbat de 49 de ani din județul Timiș a fost diagnosticat pe 20 martie cu pneumonie acută. În data de 24 martie, bărbatul a apelat la ambulanță, acuzând faptul că i s-a înrăutățit starea de sănătate. I-a fost recoltată proba de exudat pentru COVID-19, dar, cu toate acestea, nu a fost internat. 2 zile mai târziu, bărbatul a decedat, exact în aceeași zi în care a fost confirmat cu COVID-19. 

Grupul de Comunicare Strategică: "Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S-a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată.

Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)".

Doctorul Bogdan Tănase, medic primar de chirurgie generală, specializat ulterior în chirurgia toracică, a comentat referitor la acest deces la o postare a jurnalistei Clarice Dinu, spunând că pacientul despre care am vorbit anterior trebuia să fie internat. (accesați AICI postarea)

Sursa foto: Octav Ganea / Inquam Photos

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.