Oreste a răbufnit împotriva inconștienților de la Antena 3: "Vreți să aveți pe conștiință o grămadă de oameni? Opriți odată intoxicările și cretinismele!"


Oreste a răbufnit împotriva inconștienților de la Antena 3: "Vreți să aveți pe conștiință o grămadă de oameni? Opriți odată intoxicările și cretinismele!"

Postul de televiziune Antena 3 a promovat duminică, într-un mod complet iresponsabil, un mesaj prin care îndeamnă românii să iasă din casă în plină epidemie de coronavirus pentru a participa la un marș de solidaritate pentru medici

Ce a transmis Antena 3: "Din solidaritate pentru medici și asistente, un grup de persoane din București va porni în marș spre mai multe spitale. Oamenii se vor opri la mai multe unități spitalicești și îi vor aplauda pe cei care sunt în linia întâi în lupta contra coronavirusului. Aceștia urmează să se strângă în fața Spitalului Victor Babeș, urmează să plece apoi către Balș, spitalul Colentina și spitalul Floreasca din Capitală. Se va face câte o oprire în fața fiecărui spital, unde vor aplauda și le vor mulțumi public cadrelor medicale".

În acest context, jurnalistul Oreste Teodorescu a reacționat virulent, în cadrul emisiunii pe care o moderează, Jocuri de Putere, la adresa ideii cu iz comunistoid propagată de Antena 3, care ar putea să pună în pericol viața multor cetățeni în plină epidemie. 

Astfel, jurnalistul le-a transmis celor care promovează respectivul marș că dau dovadă de "cretinism" și "imbecilitate": "Credeți dvs. că medicii din România au nevoie să fie aplaudați într-un festivism din ăsta ceaușist? Măi oameni buni, opriți odată intoxicările astea și cretinismele astea! Vreți să aveți pe conștiință o grămadă de oameni?".

Mai mult, Oreste a atras atenția că organizatorii și promotorii marșului ar trebui trași la răspundere de autorități: "Asta se numește incitare la nerespectarea luptei împotriva combaterii bolilor și se pedepsește penal cu sume fabuloase de bani și cu niște închisoare".

Oreste: "Toate autoritățile la cel mai înalt nivel din lume solicită cetățenilor să se autoizoleze și să păstreze distanța socială și niște imbecili incită oamenii să iasă în grupuri deși Ordonanța Militară vorbește de un număr de maxim 3 persoane? Pentru ce? Credeți dvs. că medicii din România au nevoie să fie aplaudați într-un festivism din ăsta ceaușist? Măi oameni buni, opriți odată intoxicările și cretinismele! Vreți să aveți pe conștiință o grămadă de oameni? Nu știu ce se întâmplă cu autoritățile și cu amenzile în acest caz, dar asta se numește incitare la nerespectarea luptei împotriva combaterii bolilor și se pedepsește penal cu sume fabuloase de bani și cu niște închisoare. Până când, băi fraților, o să dăm dovadă de imbecilitate maximă?! Hai să ne dezmeticim puțin. Hai să ne sincronizăm puțin! Hai să respectăm și noi odată pentru totdeauna ceea ce ni se spune pentru că nu știm altceva ce avem de făcut decât să stăm cât mai mult în izolare. Să invităm oamenii să aplaude medicii pe stradă mi se pare de o tâmpenie absolută!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.