Sus să avem inimile! #StămAcasă


Sus să avem inimile! #StămAcasă

Răspândirea virusului COVID-19 ne-a adus mai mult împreună ca națiuni, ca familii, ne-a deschis mai larg inimile. Biserica a redevenit centrul comunității. Suntem chemați să fim mai responsabili și mai atenți unii la ceilalți. Generațiile tinere nu au mai trăit niciodată o situație de criză atât de puternică. Nu au fost mental construite să știe cum să reacționeze. Vom învăța împreună de la zilele ce vor urma exercițiile răbdării, simplității, credinței, calmului, încrederii în toți cei de care depinde sănătatea noastră.

Medicii, întreg personalul medical, armata, poliția, jandarmeria, pompierii și toți cei care sunt azi în prima linie trebuie sprijiniți și protejați din toate punctele de vedere. Ei sunt eroii nu doar în aceste zile, ci în fiecare zi, chiar dacă până acum nu am realizat la aceeași intensitate.

În urmă cu un secol, 1918-1919, gripa spaniola a arătat că distanțarea socială și măsurile ferme, rapide au salvat vieți. În Philadelphia, autoritățile au considerat atunci că nu e nevoie să închidă școlile, să oprească parada militară și activitățile cu număr mare de persoane. Philadelphia a avut de 2 ori mai multe îmbolnăviri decât St. Louis care a închis școlile rapid și a interzis activitățile cu mulți cetățeni. Pentru România, care are un sistem de sănătate în care nu s-a investit, reducerea răspândirii virusului e esențială.

Distanțarea socială și respectarea regulilor de igienă sunt esențiale zilele acestea. Ne protejăm pe noi, dar salvăm și alte vieți. De simple gesturi depinde sănătatea noastră și a celor din jur. Să stăm cât mai mult acasă ajută la stoparea răspândirii virusului.

S-a instituit stare de urgență în România, cu întârziere, dar era absolut necesar pentru a se putea impune măsuri care să apere acum, dar și în următoarea lună, sănătatea, viața cetățenilor, dar și să protejeze economia atât cât se va putea. Starea de urgență mobilizează întreaga putere a statului. E nevoie de măsuri hotărâte. Fără îndoială, economia se va resimți foarte curând. Sectoare întregi de activitate sunt paralizate deja în multe state, iar în România scenariul nu o să fie diferit. Vor trebui luate rapid măsuri economice care să sprijine afacerile care suferă din cauza virusului COVID-19.

Cu răbdare, calm, credință și grijă unii față de ceilalți vom reuși. Avem o țară puternică, chiar dacă ne-am îndoit des de asta, și ne vom reveni împreună! Aveți grijă de părinții și bunicii voștri, de rudele voastre din satele României.

Sus să avem inimile! Dumnezeu să binecuvânteze românii de pretutindeni!

#StămAcasă

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.