Nesimțire incredibilă: un bistrițean a mințit că are simptomele COVID-19 doar pentru a se PLIMBA cu izoleta! A fost amendat cu 5000 lei, după ce a chemat degeaba un echipaj blindat utilat cu echipamente de protecție biologică


Nesimțire incredibilă: un bistrițean a mințit că are simptomele COVID-19 doar pentru a se PLIMBA cu izoleta! A fost amendat cu 5000 lei, după ce a chemat degeaba un echipaj blindat utilat cu echipamente de protecție biologică

Potrivit Bistriteanu.ro, un individ din Bistrița a avut nesimțirea de proporții să sune la 112, să mintă că a venit din Italia de Nord și că are febră și tușește, doar pentru... a se plimba cu izoleta. Autoritățile l-au amendat cu 5000 lei.

”Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimat, afirmă că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu. Un Echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică). La fața locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliției. Agenții de Poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana cu o amendă de 5000 de lei” transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) comentează, pe Facebook, neverosimilul episod:

”Un nene din Crainimat, Bistrita, a sunat la 112: Am venit din Italia, din Nord, tușesc, am febră, ajutor! Vine echipajul blindat - “un echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică)” - și...surpriză. Omul era, fizic, zdravăn dar dorea să facă și el o plimbare cu izoleta, să vadă cum e.

Amendă 5000 de lei.

Sursa: Bistriteanul.ro”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.