Ioana Constantin cere să se facă dreptate: dosar penal pentru senatorul PNL infectat cu coronavirus, care a ignorat mesajul transmis de NATO


Ioana Constantin cere să se facă dreptate: dosar penal pentru senatorul PNL infectat cu coronavirus, care a ignorat mesajul transmis de NATO

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost prezent în perioada 17-19 februarie la o reuniune NATO la Bruxelles. Secretariatul general al Adunării NATO a emis un document pe 6 martie 2020, în care participanții reuniunii erau anunțați că unul dintre membrii delegației franceze de la adunarea parlamentară NATO din perioada 17-19 februarie a fost depistat pozitiv cu COVID-19 pe 5 martie. Astfel, Chițac știa din data de 6 martie că este suspect de infecție cu COVID-19, dar a ignorat avertismentul NATO și, mai mult, a participat pe 8 martie la o petrecere la care se aflau 400 de persoane, de Ziua Femeii, și la ședința BPN de luni a PNL.

În acest context, secretarul adjunct al PMP Ioana Constantin cere să li se facă dosar penal tuturor parlamentarilor care au ignorat informarea venită de la NATO pe 6 martie, neluând măsurile de prevenție impuse de autorități precum contactarea medicilor de specialitate, respectiv izolarea la domiciliu. 

Ioana Constantin: "Dosar penal pentru toți parlamentarii care au primit informarea de la Secretariatul general al Adunării NATO, pe 6 martie, dar nu au luat legătura cu medici de specialitate, nu s-au izolat și au continuat să participe la reuniuni.

Domnul Chițac este în această situație. Înțeleg din fotografiile de la eveniment că au mai participat și alți parlamentari români, care ulterior datei de 6 martie erau fie la întâlniri cu sute de persoane, fie la emisiuni tv. Regulile sunt pentru toată lumea. Și trebuie respectate.

Sănătatea are prioritate! Iar România are nevoie de oameni politici responsabili".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.