Criza COVID-19 Oana Gheorghiu de la ”Asociația Dăruiește Viața” răbufnește: În România se practică favoritismul instituțional! APEL către autorități și jurnaliști


Criza COVID-19 Oana Gheorghiu de la ”Asociația Dăruiește Viața” răbufnește: În România se practică favoritismul instituțional! APEL către autorități și jurnaliști

Doamna Oana Gheorghiu – fondatoare a Asociației Dăruiește Viața, alături de doamna Carmen Uscatu – răbufnește, pe Facebook, avertizând că se practică favoritismul instituțional, în plină pandemie de COVID-19, ceea ce înseamnă că, din rațiuni ce ne depășesc, unii dintre români sunt mai egali decât alții, fapt ce trebuie cunoscut de opinia publică și sancționat sever de autoritățile abilitate.

Gheorghiu îndeamnă jurnaliștii să chestioneze pe larg și fără milă Comisia care gestionează criza COVID-19, întrucât acest for are obligația de să ne informeze cu exactitate despre numărul de teste disponibile și despre protocolul de testare.

Vă amintim că Asociația Dăruiește Viața construiește, cu ajutorul a sute de mii de donatori, primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România destinat copiilor bolnavi de cancer, cele două doamne fiind implicate, de câteva zile, și în strângerea de fonduri pentru bolnavii de COVID-19.

Podul.ro vă prezintă apelul doamnei Oana Gheorghiu:

”Din acest moment Comisia care gestionează criza COVID are obligația să ne informeze cu exactitate despre numărul de teste disponibile, care este protocolul de testare, cine are prioritate și cine nu.

Dacă unii sunt mai egali decât alții trebuie să știm și noi.

Îi rog pe toți jurnaliștii să ceară informații, date precise privind protocolul de carantinare.

Câți dintre cei caranținați au fost tesați. Care este procedura de selecție a celor testați? Ce procent din cei testați sunt pozitivi?

Au dat-o afară pe doamna de la DSP Gorj pentru favoritisme la testare, dar acum se face favoritism instituțional.

Este revoltător, domnilor parlamentari. Revoltător. Dacă veți ajunge la spital și nu veți avea un ventilator salvator ce se va întâmpla? Îl veți da pe unul la o parte sau cum?”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.