Noul coronavirus. Angela Merkel estimează că un procent uriaș din populația Germaniei va contacta virusul


Noul coronavirus. Angela Merkel estimează că un procent uriaș din populația Germaniei va contacta virusul

Cancelarul german Angela Merkel s-a adresat ieri Parlamentului german în condițiile în care se amplifică criza legată de coronavirus.

Germania are, până în prezent, 1,565 cazuri confirmate de infectare cu COVID-19 și 2 decese.

În acest context, Angela Merkel a prezentat o estimare care i-a lăsat perplecși pe parlamentarii germani, spunând că între 60% şi 70% din populaţia Germaniei va contacta noul coronavirus. 

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a confirmat analiza cancelarului, adăugând că 80 la sută dintre persoanele infectate vor trece prin epidemie aproape fără niciun simptom, conform publicației Bild

Merkel a continuat prin a anunţa că ar putea fi anulate sau amânate mai multe evenimente şi adunări publice, dar şi că ar putea fi suspendate pentru o perioadă chiar şi şedinţele parlamentului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.