Un model de urmat: o profesoară de limba română își mută cursurile pe Facebook pentru elevii de clasa a opta pe fondul crizei privitoare la coronavirus


Un model de urmat: o profesoară de limba română își mută cursurile pe Facebook pentru elevii de clasa a opta pe fondul crizei privitoare la coronavirus

Profesoara de limba română Cristina Tunegaru anunță că va susține de miercuri, 11 martie, cursuri online, pe Facebook (puteți accesa Facebook-ul profesoarei AICI), în condițiile în care școlile vor fi închise în perioada 11-22 martie din cauza crizei privitoare la coronavirus.

Cursurile sunt destinate elevilor de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea Națională.

Tunegaru: "Școlile din toată țara vor fi închise cel puțin până pe 22 martie. Din această cauză, începând de miercuri, de la ora 14, îi aștept pe elevii de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru Evaluarea națională, la cursurile online pe care le voi susține pe această pagină de Facebook. Primul curs va avea loc miercuri, 11 martie.

Vă rog să dați mai departe mesajul pentru cei interesați. Chiar dacă școlile sunt închise, examenele se vor susține. Îi încurajez pe toți elevii să continue să se pregătească.

Vom aprofunda subiecte de teorie literară și gramaticală - text literar liric, epic, dramatic, text nonliterar, specii literare pentru examen, elemente de vocabular, fonetică, ortografie, punctuație, propoziții subordonate, părți de vorbire și categoriile lor gramaticale etc. De asemenea, voi oferi recomandări, sugestii de rezolvare a testelor de evaluare. Elevii pot trimite documente cu rezolvări de teste, exerciții, compuneri la adresa de email [email protected]. Voi oferi feedback și recomandări constructive".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.