"Noi luăm microbi de la pensionari" Nesimțirea funcționarilor de la casele de pensii care se opun reformei începute de Violeta Alexandru


"Noi luăm microbi de la pensionari" Nesimțirea funcționarilor de la casele de pensii care se opun reformei începute de Violeta Alexandru

Profesorul de economie și director al Centrului de Economie Politică și Afaceri “Murray Rothbard” din cadrul Universității Româno-Americane din București, Bogdan Glăvan, critică în termeni duri reacția angajaților Caselor de Pensii din țară, după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că dorește dărâmarea pereților care îi separă pe funcționari de cetățeni. 

Economistul subliniază ipocrizia funcționarilor publici care pretind că ”vor lua microbi de la pensionari” din cauza dărâmării pereților.

”Violeta Alexandru a dat dispoziție să se dărâme pereții care îi separă pe funcționari de cetățeni, la Casele de pensii. Reacția funcționarilor? "Acum vom lua microbi de la pensionari." Hai că s-a urcat scroafa-n copac. Profesorii nu iau microbi atunci când intră la ore cu copiii? Medicii nu iau microbi atunci când consultă pacienții? Ministrul nu ia microbi atunci când dă mâna cu nșpe persoane zi de zi? După gândirea unora, nu. Kafka, frate.”, a scris economistul pe pagina personală de Facebook. 

Totodată, Glăvan mai subliniază faptul că miniștrii Sănătății, Muncii și Finanțelor sunt cei mai criticați membri ai Guvernului Orban deoarece au venit cu ”planuri care deranjează prăfuitele sisteme publice”. 

"Miniștrii sănătății, muncii și finanțelor sunt în topul celor mai criticați membri ai guvernului Orban. Dacă ne gândim un pic, nu mult, doar un pic, înțelegem motivul: fiindcă ei au venit cu niște planuri care deranjează prăfuitele sisteme publice. Aveți idee câtă lume e supărată, câți milionari în euro au de suferit de pe urma atitudinii acestor miniștrii?”, a mai scris el. 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunțase că dorește modernizarea ghișeelor de la Casele de Pensii pentru ca pensionarii români să nu mai stea ”umili” în fața funcționarilor, pereții despărțitori urmând a fi înlocuiți cu scaune și mese. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.