Weber apără o categorie de pensii speciale. Florina Presadă: Avocatul Poporului a devenit agent electoral pentru PSD și ALDE


Weber apără o categorie de pensii speciale. Florina Presadă: Avocatul Poporului a devenit agent electoral pentru PSD și ALDE

Senatoarea USR Florina Presadă atrage atenția că Renate Weber, care ar trebui să fie Avocatul Poporului, este de fapt un agent electoral pentru PSD și ALDE. 

În acest context, Presadă subliniază că Renate Weber face scut în jurul pensiilor speciale pentru primari, refuzând să sesizeze CCR. 

Astfel, senatoarea a precizat că USR a transmis o nouă solicitare către Avocatul Poporului de a sesiza CCR în chestiunea pensiilor speciale pentru primari.

Redăm comunicatul Florinei Presadă:

"Avocatul Poporului a devenit agent electoral pentru partidele care l-au susţinut. De aceea nu a atacat la CCR pensiile speciale pentru primari în cazul sesizării pe Codul Administrativ.

Împreună cu Cristian Seidler am transmis în numele USR o nouă solicitare Avocatului Poporului de a sesiza din nou CCR în chestiunea pensiilor speciale pentru primari. În trecut CCR le-a declarat discriminatorii fără niciun echivoc.

Oamenii nu vor noi categorii speciale de pensii sau venit, vor tratament egal şi dreptate.

USR luptă în continuare pentru eliminarea pensiilor speciale".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.