Fapte: Cum ajută Iohannis PSD-ul să renască. Și un avertisment: domnule Orban, veți fi prima victimă a acestui blat!


Fapte: Cum ajută Iohannis PSD-ul să renască. Și un avertisment: domnule Orban, veți fi prima victimă a acestui blat!

PNL, la ordinele președintelui Iohannis, s-a prefăcut că vrea să legifereze alegerea primarilor în două tururi. Soluția corectă era emiterea unei ordonanțe de urgență, pe care Parlamentul n-ar fi avut timp să o respingă până la alegerile locale. Prin menținerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur, PSD va reuși să aibă, după alegerile din iunie 2020, peste 1000 de edili (acum, PSD are 1707 primari din 3186). În plus, prin sistemul de alegere directă, într-un singur tur, a președinților de consilii județene, pesediști precum Oprișan au prima șansă în județele roșii (PSD are 29 de președinți de CJ, după alegerile din 2016). Dacă se trecea la sistemul de alegere în două tururi a primarilor și președinților de consiliu județean, PSD era spulberat.

Știu că în spatele acestui aranjament este președintele Klaus Iohannis, care a decis că PSD trebuie lăsat să-și revină, în loc să fie ras din politică, iar liderii săi dați pe mâna DNA. Planul este ca Ciuma Roșie să rămână în opoziție și folosită pe post de “bau-bau“: cum va critica cineva viitorul guvern PNL, cum să i se taie discursul cu mesajul “Dar vrei să se întoarcă PSD-ul la putere?“.

Uitați-vă la fapte, faptele din ultimele 3-4 luni:

- Guvernul Orban n-a scos la suprafață absolut nici un matrapazlâc al fostei guvernări. Are la dispoziție corpul de control al premierului și departamentele de control ale fiecărui minister. Acestea șomează.

- DNA nu a deschis nici un dosar major referitor la jaful regimului PSD din perioada 2017-2019. Singura anchetă se referă la niște matrapazlâcuri din Arad. Cum e posibil? A fost regimul Dragnea cel mai cinstit regim din ultimii ani?

- Prin menținerea sistemului de alegere a primarilor într-un tur, PSD își păstrează puterea locală, o uriașă sursă de bani

- Guvernul Orban pare că nu este capabil să elimine din structurile sale câțiva pioni importanți ai PSD: secretarul de stat Raed Arafat, șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, șeful companiei de drumuri și autostrăzi, șefa Companiei Naționale de Investiții, etc.

- În București, PNL nu face decât să divizeze tabăra anti-PSD și să-i deschidă calea lui Firea, precum și primarilor PSD de sector.

Noul blat de sorginte uselistă are drept scop nu doar revigorarea PSD, ci și sufocarea formațiunilor anti-PSD care reprezentau o alternativă la PNL, dacă acest partid își trădează, din nou, electoratul.

Eu nu pun la zid, acum, tot PNL-ul. În acest partid sunt și oameni onești care știu că luptă hotărât împotriva Ciumei Roșii. Capul răutăților este, din nou, la Cotroceni, iar victima sa va fi premierul Orban, pe care Iohannis l-ar vrea schimbat de la Palatul Victoria. De aceea, le spun liberalilor onești și premierului Orban: veți fi primele victime, când PSD va renaște. Obiectivul a milioane de români trebuie să fie și al liberalilor: nu există nici o pace cu PSD-ul, această structură trebuie trimisă în afara legii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.