EXCLUSIV Tăriceanu, disperat că nu mai pupă Parlamentul, caută tot soiul de alianțe. Una dintre formațiunile politice vizate l-a lăsat cu ochii-n soare


EXCLUSIV Tăriceanu, disperat că nu mai pupă Parlamentul, caută tot soiul de alianțe. Una dintre formațiunile politice vizate l-a lăsat cu ochii-n soare

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este disperat că partidul său nu va mai trece pragul de 5% în urma alegerilor parlamentare de anul acesta și caută tot felul de soluții de avarie. 

Ultima găselniță a acestuia este formarea unei alianțe între partidele care nu ar ajunge în Parlament, conform datelor ce au fost prezentate de ultimele sondaje. În acest sens, într-un interviu acordat pentru Gândul, Tăriceanu a spus că poartă discuții cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, și PMP, partidul condus de Eugen Tomac. Amintim că ALDE, conform ultimului sondaj IMAS, ar obține 3,2% la alegerile parlamentare din 2020. 

Tăriceanu: "Din discuțiile pe care le avem și noi în zona politică am să vă spun ceva: nici Pro România nu stă foarte liniștită, nici cei de la PMP. În afară de PSD și PNL nu există o garanție a unui rezultat care să îi facă să stea liniștiți și tocmai de aceea există discuții tatonări între partidele care pot să aibă un risc".

În acest context, conform surselor Podul.ro, Tăriceanu a lansat o fumigenă, întrucât până în acest moment nu au existat discuții între PMP și ALDE privitor la o alianță. Mai mult, conform informațiilor Podul.ro, PMP refuză varianta unei alianțe cu ALDE. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.