Prostie fără limită! LISTA cu prioritățile pentru rai ale unui terorist islamic: să își aleagă un palat, să posede o gașcă de soții, să dea bairam cu prietenii și, finalmente, să se întâlnească cu Allah. Fix în ordinea asta


  • ACP
  • Feb 13, 2020 00:03
  • 2606
Prostie fără limită! LISTA cu prioritățile pentru rai ale unui terorist islamic: să își aleagă un palat, să posede o gașcă de soții, să dea bairam cu prietenii și, finalmente, să se întâlnească cu Allah. Fix în ordinea asta

Mohiussunnath Chowdhury, un tânăr din Luton, oraș de lângă Londra, a fost condamnat, zilele trecute, pentru planificarea unor atacuri teroriste, după ce fusese achitat pentru un atac cu sabia săvârșit în apropierea Palatului Buckingham, în urmă cu numai doi ani.

Dovezile despre atentatele pregătite de fostul șofer Uber au fost prezentate în fața instanței de la Woolwich Crown Court, unde a și fost condamnat, împreună cu sora sa Sneha Chowdhury.

Procurorul a descris felul în care s-a pregătit islamistul pentru comiterea actelor teroriste, așa cum au documentat ofițerii de poliție și ai MI5 care l-au urmărit – acesta s-a antrenat în lupta cu sabia și cuțitul, chiar cumpărându-și mai multe săbii, cu ajutorul surorii sale, a încercat să ia cursuri de tras cu armele de foc și a căutat să își achiziționeze o armă, și-a planificat țintele unde urma să comită actele criminale și, finalmente, a redactat o listă cu ce ar trebui să facă în rai, îndată ce va fi trimis acolo de poliția britanică, după atentate.

De notat că Chowdhury își făcuse cunoscute intențiile criminale ofițerilor acoperiți ai poliției, în fața cărora s-a lăudat că a câștigat primul proces în care fusese acuzat de terorism. Însă tânărul s-a lăudat și cu planurile atacurilor pe care urma să le dea la Muzeul de Ceară Madame Tussauds, la o paradă gay și într-un autobuz cu etaj.

Dincolo de aceste planuri care, deși terifiante, nu fac notă discordantă cu atentatele terorismului islamic în genere, lista cu ce avea tânărul de realizat post-mortem, în paradisul musulman, e un document cel puțin interesant, care lămurește cam ce au în cap dereglații jihadiști care sunt gata să ucidă oameni nevinovați în lupta pentru victoria islamului:

”Planuri pentru Jannah” (rai în arabă) este intitulată înșiruirea de dorințe a jihadistului, care cuprindea următoarele priorități edenice:

- turul întregii proprietăți din Jannah și alegerea principalului palat în care va locui;

- întâlnirea cu toate soțiile și alegerea principalelor două dintre ele;

- decorarea palatului principal;

- întâlnirea cu întreaga familie la un ospăț;

- întâlnirea cu toți prietenii la un alt ospăț:

- întâlnirea cu Ambiya (profeții) și Sahaba (companionii profetului Mohamed);

- întâlnirea cu Allah;

- vizitarea pieței din Jannah;

- petrecerea unei perioade de timp cu soțiile;

- alegerea unor aventuri în care să purceadă;

- noi forme de distracție;

AICI mai multe detalii privind această listă incredibilă

Inevitabil, foaia cu lista de dorințe cuprinde și note cu versete din Coran ce conțin citate din Mohamed și o definiție a raiului islamic. Femeile, casele mari și mesele îndestulate cu prietenii sunt prioritățile paradisiace ale tânărului terorist, apoi, după întâlnirea cu profeții și cu Allah – care nu fac, nici pe departe, capul listei de preferinte! –, urmează și ieșitul la cumpărături în piața raiului, probabil gândită ca un mall construit printre nori.

Richard Smith – comandant Scotland Yard – a declarat la proces că Chowdhury intenționa să ucidă și să rănească oricât de mulți oameni ar fi putut, având gândul la recompensele enumerate – mai multe detalii AICI.

Că tinerii jihadiști nu sunt, nici pe departe, niște minți întocmai strălucite nu-i un mister, așa că lista cu pricina nu-i chiar o surpriză prea mare, doar că doza masivă de prostie și derută a unor minți caricaturale e privită de unii occidentali (cu preponderență de ”stânga”, dar și mulți utili) ca o revoltă a unor ”oprimați” e o dovadă clară de prostie la fel de periculoasă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.