Moise Guran, luat în vizor de revoluționari: "Să cereți scuze public pentru inepțiile și insultele aduse memoriei Eroilor!"


Moise Guran, luat în vizor de revoluționari: "Să cereți scuze public pentru inepțiile și insultele aduse memoriei Eroilor!"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a descoperit în urmă cu câteva zile un text al fostului jurnalist Moise Guran în care a găsit de cuviință să susțină că armata a făcut bine când a deschis focul împotriva românilor ieșiți în stradă, în decembrie '89, insistând că, altminteri, România ar fi sucombat ca stat. (citiți AICI mai multe detalii)

În acest context, Asociația 21 Decembrie 1989, condusă de Teodor Mărieș, îi solicită USR-istului Moise Guran să își ceară scuze public pentru "inepțiile și insultele aduse memoriei Eroilor, Urmașilor acestora, Răniților, Reținuților și eroismului Luptătorilor din sângerosul Decembrie 1989".

Redăm comunicatul Asociației 21 Decembrie 1989: 

"Asociația 21 Decembrie 1989 vă solicită Domnule Moise Guran să cereți scuze public pentru inepțiile și insultele aduse memoriei Eroilor, Urmașilor acestora, Răniților, Reținuților și eroismului Luptătorilor din sângerosul Decembrie 1989.

Pentru a înțelege mai bine solicitarea noastră și pentru a avea punctul de vedere juridic al celei mai înalte instituții de profil din Europa, vă invităm Domnule Moise Guran să studiați multiplele decizii CEDO cu privire la evenimentele din decembrie 1989.

În speranța că solicitarea noastră va fi pe deplin înțeleasă, așteptăm scuzele dumneavoastră, neîntârziat".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.