Șocant: companii de AMBULANȚE din Istanbul oferă servicii de TAXI pentru VIP-uri! O anchetă inedită în orașul celor 453 de ambulanțe private


  • ACP
  • Feb 6, 2020 20:26
  • 1697
Șocant: companii de AMBULANȚE din Istanbul oferă servicii de TAXI pentru VIP-uri! O anchetă inedită în orașul celor 453 de ambulanțe private

Istanbulul este, fără îndoială, unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume. Având peste 15 milioane de locuitori, capitala economică a Turciei presupune un trafic pe măsură.

Traversarea orașului cu mașina necesită răbdare și nervi, însă doi reporteri ai publicației Milliyet au descoperit un serviciu de taxi care parcurge fără probleme, cu viteză maximă, orașul. Un serviciu de ambulanță. Cei doi au găsit o companie de ambulanțe neînregistrată, Med Clinic, la care au apelat, pretinzând că sunt oameni de afaceri care vor să ajungă rapid la o întâlnire. Una dintre mașinile firmei, marcată și echipată ca orice ambulanță, i-a dus la oră de vârf, din Batışehir, un district din vestul orașului, până la Ataşehir, cartier aflat la capătul opus, în est.

Prețul cerut pentru cursă a fost de 700 lire (117$), în condițiile în care prețul pentru transportul unui pacient pe aceeași distanță, la aceeași firmă, e de 400 lire (67$).

Reporterii au relatat că în timpul cursei șoferul ambulanței a folosit sirena, luminile intermitente și amplificatorul prin intermediul căruia i-a avertizat pe șoferi să elibereze degrabă drumul.

Cei 40 de km ai călătoriei cu ambulanța au fost parcurși în numai 38 de minute, în timp ce alt autoturism care a încercat să urmărească ambulanța folosind același traseu, fiind condus de alți reporteri de la Milliyet, a parcurs drumul într-o oră și 20 de minute. Șoferul ambulanței și-a cerut scuze că nu a ajuns mai repede, acuzând aglomerația și precizând că, de regulă, poate face drumul într-un timp mai scurt.

În Istanbul sunt 453 de ambulanțe private, multe dintre ele nefiind înregistrate, dar transportând pacienți, în mod uzual, chiar și în aceste condiții.

Compania la care au apelat reporterii publicației turcești era deja cunoscută și primise reclamații pentru că își folosește ambulanțele pentru servicii de taxi – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.