UPDATE Scaunul lui Tăriceanu se cutremură. Un deputat ALDE îi solicită demisia din fruntea partidului


UPDATE Scaunul lui Tăriceanu se cutremură. Un deputat ALDE îi solicită demisia din fruntea partidului

UPDATE 

Deputatul ALDE Andrei Gerea continuă să pună tunurile pe președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu. Concret, Gerea îi cere demisia lui Tăriceanu din fruntea partidului. 

Potrivit Digi24, 16 dintre cei 22 parlamentari ai ALDE sunt nemulțumiți de faptul că deși a participat la guvernarea PNL, Tăriceanu negociază în prezent cu PSD și Ponta pentru a sabota planurile liberalilor. 

"O demisie din partea domniei sale ( Călin Popescu Tăriceanu - n.r) ar fi binevenită, Oamenii înca se codesc să îi spună în fața. Dar în absența vorbesc. Ei spun ca nu sunt de acord cu politica lui Tăriceanu", a declarat Gerea la Digi24. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit în Parlament imediat după dărâmarea guvernului Orban pentru a stabili strategia prin care să contracareze planurile președintelui Klaus Iohannis.

În acest context, deputatul ALDE Andrei Gerea a criticat pe Facebook atitudinea lui Tăriceanu, care întoarce spatele PNL, cu care s-a aliat acum 3 luni, pentru a reveni alături de PSD, de care se despărțise acum 5 luni: "A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord".

"Ieri, imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dărâmat guvernul din care făceam parte.

Nu pot să nu mă intreb ce căuta dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianță politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?!

Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni.

Este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală. Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruete politice.

A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord", a scris Gerea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.