Vela, acuzații grave: "Carmen Dan știa despre ce se întâmplă la Caracal! Nu a luat nicio măsură!"


Vela, acuzații grave: "Carmen Dan știa despre ce se întâmplă la Caracal! Nu a luat nicio măsură!"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus marți seară că fosta ministră găzară a PSD, Carmen Dan, știa despre neregulile din cadrul Poliției Caracal, dar nu a luat nicio măsură. 

Vela: "O spun pentru prima oară, este o știre. În 5 martie, ministrul de la vremea respectivă, doamna Carmen Dan, a fost atenționată de către Serviciul de Protecție despre ce se întâmplă la Caracal. Doamna ministru nu a luat nicio măsură. (...) Măsurile care estimăm că s-ar fi luat nu au avut nici o consecință pozitivă.

Poliţiştii care nu au salvat-o pe Alexandra după apelul la 112, daţi afară din sistem.

Se știa că la Caracal se promovează în mod subiectiv. Știa că soția soțului de fapt e concubină și de fapt divorțată formal. Aceste lucruri cu tot ce se întâmpla la Caracal au fost aduse la cunoștința ministerului".

Întrebat dacă acel raport cuprindea și complicități ale organelor locale cu bandele care se ocupă de proxenetism și cămătărie, ministrul de Interne a precizat: "Raportul este clasificat. Nu am posibilitatea să vă dau detalii. Vă spun că acest raport a arătat starea de fapt din Caracal".

Ministrul a mai anunţat că a ordonat o anchetă internă pentru a vedea cine nu acţionat pe baza acelui raport.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.