Pensiile speciale. Judecătorii au găsit un nou tip de protest: boicotarea alegerilor locale și parlamentare


Pensiile speciale. Judecătorii au găsit un nou tip de protest: boicotarea alegerilor locale și parlamentare

Legea ce privește eliminarea pensiilor speciale, votată marți în Parlament, a provocat revoltă în rândul magistraților, care au găsit varii forme de a protesta.

Judecătorii tribunalelor Argeș, Maramureș și Constanța au decis să își suspende activitatea pe o perioadă nedeterminată, cu excepția activității privind cauzele urgente.

Mai mult, judecătorii au hotărât să boicoteze alegerile locale și parlamentare din 2020 prin neparticiparea la constituirea Birourilor Electorale Județene, conform ziare.com

Tribunalul Maramureș a anunțat că nu va participa la constituirea Birourilor Electorale.

Tribunalul Constanța a hotărât continuarea protestului, prin suspendarea activității de judecată pe perioada nedeterminată, cu excepția cauzelor urgențe, măsură care operează începând cu data de 30 ianuarie. De asemenea, magistrații au mai decis să refuze să participe la constituirea Birourilor Electorale Județene în anul 2020 cu prilejul desfășurării alegerilor locale și parlamentare.

Tribunalul Argeș a decis suspendarea activității de judecată pe termen nedeterminat și a anunțat că judecătorii vor refuza să participe la constituirea Birourilor Electorale pentru alegerile locale și parlamentare din acest an.

Judecătorii argeșeni mai cer "revenirea asupra măsurii abrogării pensiei de serviciu, în condițiile în care aceasta reprezintă o garanție a independenței magistraților, obligație asumată de Statul Român la nivel internațional".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.