Dragnea e în pușcărie, Tel Drum prosperă. Tun de zile mari dat de controversata firmă din Teleorman


Dragnea e în pușcărie, Tel Drum prosperă. Tun de zile mari dat de controversata firmă din Teleorman

În timp ce fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, este în pușcărie în urma sentinței din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, firma Tel Drum a câștigat astăzi de la statul român contracte în valoare de peste 11 milioane de euro, conform dezvăluirilor făcute de eurodeputata USR Clotilde Armand:

"Țineți-vă bine și haideți să facem un calcul împreună.
10.761.647 + 13.586.743 + 14.001.371 + 18.475.091 = 56.824.852 lei (11.891.278 EUR)

Atât a câștigat astăzi firma TEL DRUM de la statul român. 4 contracte în valoare de 56.824.852 lei de la Consiliul Județean Teleorman. Da, oameni buni... TEL DRUM, aflată în insolvență și judecată pentru fraude europene. Ireal", a scris eurodeputata pe Facebook.

Procurorul-șef interimar al DNA, Călin Nistor, declarase că evită să avanseze termene în cazul dosarului „Tel Drum”, însă crede că anul 2020 va aduce și soluția. Anterior, șeful DNA anunțase că ancheta va fi gata în anul 2019

”Dosarul Tel Drum este în faza de urmărire penală, am avut discuții cu șeful de secție și procurorul de caz și sper ca, într-un termen rezonabil, să se dea o soluție. Eu am avansat mai multe termene, au fost depășite, sper ca la finalul acestui an sa fie gata”, a declarat Nistor.

Dosarul Teldrum este singurul dosar greu al lui Liviu Dragnea, unul conexat cu multe alte infracțiuni. El a pornit de la o sesizare a Oficiului European Antifraudă, care semnala faptul că Teldrum, compania din Teleorman, atribuită lui Liviu Dragnea, a fraudat bugetul european cu peste 20 de milioane de euro. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea banilor europeni, prin intermediul Teldrum.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Frisoane reci pentru Dragnea: dosarul Tel Drum, pe ultima sută de metri

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.