Viceprimarul de la Alexandria, recompensat regește pentru “calitatea” de fost securist


Viceprimarul de la Alexandria, recompensat regește pentru “calitatea” de fost securist

Viceprimarul Alexandriei, Gică Anghel, a încălcat drepturile omului în vremuri de tristă amintire. Aceasta nu este o afirmație gratuită, ci o situație demonstrată de instanțele judecătorești. În plus, personajul este celebru după ce l-a amenințat cu moartea pe inventatorul plăcuței suedeze, susținând pe Facebook că “chinezii nu fac mici numai din câini”. În ciuda stabilirii de către instanță a calității sale de fost securist, dar și după amenințările publice de pe Facebook, Gică Anghel a fost susținut de PSD Teleorman pentru a rămâne la conducerea Primăriei Alexandria. Și, în schimbul activității sale, el încasează lunar un salariu de nabab.

Pentru cei care l-au uitat, Gică Anghel e faimos pentru amenințările cu moartea scrise pe Facebook, dar și pentru colaborarea sa cu vechea Securitate, colaborare ce a constat în supravegherea operativă a subordonaților cu privire la mai multe aspecte: dacă “audiază emisiunile posturilor de radio străine reacționare și colportează știrile transmise de acestea și comentariile pe care le face privind situația social-politică și economică a țării noastre”, precum și stabilirea existenței unor relații dintre familia unui subordonat și cetățeni străini, care erau persoanele din anturajul obiectivului în afara unității, conținutul și esența discuțiilor pe care le purta subordonatul la domiciliul său.“ Aspectele menționate mai sus fac parte din conținutul unei decizii judecătorești, prin care se atestă relația lui Gică Anghel cu vechea Securitate.

Și în loc să fie dat afară din partid, dar mai ales din primărie, pentru toate aceste dezvăluiri, instituția publică a ales să-i plătească în continuare lui Gică Anghel un salariu de nabab, adică vreo 16.500 lei pe lună, cu 2000 de lei mai puțin decât primarul Victor Drăgușin, care ajunge cu salariul de bază la 18.720 lei. Și vorbim despre salariile de la finele lunii septembrie, că poate între timp, s-au mai mărit. E important să știm aceste lucruri, pentru că, la o adică, poate așa se explică multe. Informația înseamnă, până la urmă, putere. Și văzând ce fel de “informatori” analfabeți populează Primăria Alexandria, dar și nivelul la care sunt plătiți, începem să ne întrebăm totuși în ce fel de cunoaștere a realității se traduc privilegiile astea?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.