FOTO. Imagini terifiante vin din nou din Australia: pietroaie de gheață și munți de praf, după incendiile care au răvășit continentul


FOTO. Imagini terifiante vin din nou din Australia: pietroaie de gheață și munți de praf, după incendiile care au răvășit continentul

La mai puțin de 24 de ore după ce sud-estul Australiei a fost lovit de o furtună masivă de praf, părți importante ale regiunii au fost afectate, luni la prânz (ora locală), de căderi masive de grindină, unele bucăți de gheață fiind de dimensiunea unei mingi de golf.

Căderile au durat în jur de 15 minute, timp suficient însă ca „pietroiele” de gheață să spargă gemuri și să rănească trecători sau stoluri de păsări, a precizat pentru CNN Tom Swann, cercetător la Institutul Australian din Canberra.

Imaginile cu furtuna de praf care a ridicat deasupra orașelor valuri uriașe de colb au făcut deja înconjurul lumii. Potrivit theguardian.com, viteza vântului a înregistrat chiar și 107km/oră la Dubbo (statul New South Wales, coasta de est a Australiei).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.