Rareș Bogdan nu vrea să candideze la Primăria Capitalei. „Voi cere premierului Orban să fiu scos din chestionare. Nu are rost să mă măsoare”


Rareș Bogdan nu vrea să candideze la Primăria Capitalei. „Voi cere premierului Orban să fiu scos din chestionare. Nu are rost să mă măsoare”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a respins, în ultimele zile, de mai multe ori ideea unei candidaturi la Primăria Capitalei din partea PNL, însă admite că preşedintele Klaus Iohannis l-ar putea determina să ia în calcul această mutare.

”Sper să nu-mi ceară. Aş sta de vorba cu el, i-aş spune proiecţia viitorilor ani, cum o văd eu, iar el e o persoană echilibrată şi înţeleaptă, care sunt convins că va înţelege lucruri şi nu impune nimănui nimic. Va asculta argumentele mele”, a precizat Rareș Bogdan pentru digi24.ro

Fostul jurnalist ajuns eurodeputat liberal a admis că preşedintele Iohannis este singurul om care îl poate pune în situaţia de a trebui să discute acest subiect. 

”Mă rog la Dumnezeu să nu-i dea acest gând și să nu mă cheme. Sper să mă cheme să susțin candidatul. Să îmi spună să îl ajuți pe x sau să îl ajuți pe y. O să vorbesc dimineață cu Ludovic Orban să mă scoată de pe chestionarele de sondaje. Eu am spus că nu candidez. Nu are rost să mă măsoare. Eu stau bine. Fiecare om își alege un drum în viață”, a mai precizat Rareș Bogdan la  România TV.

Premierul și președintele PNL Ludovic Orban are însă o altă părere cu privire la o posibilă candidatură a lui Rareș Bogdan, anunțând că că aceste este măsurat într-un sondaj pentru posibili candidaţi PNL la Primăria Capitalei. "Săptămâna care începe luni va intra în teren un sondaj de opinie unde vom măsura toți candidații. Avem patru candidați care sunt parte din sondaj. Și Rareș Bogdan este pe listă. Eu nu sunt, sunt măsurat doar ca grad de satisfacție ca și guvernare. Nu pot să mă joc. Sunt desemnat premier și apoi mă duc să mă joc și să fiu candidat la primărie", a declarat Ludovic Orban duminică.

Conform unor surse din partid, cei patru candidați ar fi europarlamentarul Rareș Bogdan, ministrul Muncii Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, președintele Agenției Funcționarilor Publici și Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor PNL din București.

Rareș Bogdan a mai declarat, duminică seară, la România TV că relația dintre președintele Iohannis și premierul Orban este ”foarte bună, de colaborare reală”. El a respins informațiile privind un posibil conflict între cei doi și a spus că ”Ludovic Orban este și va fi premierul PNL și după alegeri”.

Europarlamentarul a spus că Iohannis și Orban au în plan reforme reale în administrație și alte domenii.

Rareș Bogdan a criticat câțiva colegi din PNL pe care i-au acuzat de aroganță, dar a refuzat să le spună numele.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.