ISIS terorizează acum Africa: 89 de morți în urma unui atac la o bază militară din Niger


ISIS terorizează acum Africa: 89 de morți în urma unui atac la o bază militară din Niger

Aripa vest-africană a ISIS a revendicat marţi un atac în Niger, la baza militară Chinagodrar, soldat cu 89 de morţi în rândul militarilor, joi, potrivit grupului SITE Intelligence, care supraveghează activitatea jihadistă pe Internet, relatează Reuters.

Statul Islamic în Africa de Vest (ISWAP) anunţă într-un comunicat 100 de morţi în rândul militarilor din Niger.

Atacul de la Chinagodrar, unde armata franceză a intervenit în susţinerea trupelor, a avut loc la o lună după un atac, la Inates, în care au fost ucişi 71 de militari nigerieni, un atac revendicat de asemenea de ISIS.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.