SURSE Ideea că Marcel Vela îl va demite l-a îmbolnăvit pe Cucoș. Șeful Jandarmeriei București se află într-un "etern" concediu medical pentru a rămâne în funcție


SURSE Ideea că Marcel Vela îl va demite l-a îmbolnăvit pe Cucoș. Șeful Jandarmeriei București se află într-un "etern" concediu medical pentru a rămâne în funcție

Ideea că va fi demis din funcția de șef al Jandarmeriei București l-a îmbolnăvit pe Sebastian Cucoș. 

Potrivit surselor Podul.ro, Cucoș este în concediu medical din luna decembrie pentru a nu putea fi demis. 

Ce spune Articolul 60 din Codul Muncii actualizat pentru anul 2020: "1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:

a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii".

Amintim că ministrul de Interne, Marcel Vela, declara pe 12 decembrie că nu mai are încredere în șefii Jandarmeriei,  întrucât Jandarmeria București a tergiversat până în ultima clipă desecretizarea convorbirilor prin sistemul radio de la protestul din data de 10 august 2018. În acest sens, a fost declanșată o anchetă internă în cadrul MAI, iar, în data de 20 decembrie, Vela i-a destituit pe șefii Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Constantin Florea și colonelul Grigore Ciaușescu. Numai că Sebastian Cucoș a rămas intact în fruntea Jandarmeriei București, întrucât și-a luat concediu medical atunci când a auzit de ancheta internă a MAI. 

Reiterăm că Sebastian Cucoș a fost pus sub acuzare în Dosarul 10 august legat de reprimarea violentă a protestului Diasporei din Piața Victoriei. Astfel, tergiversarea desecetizării convorbirilor jandarmilor prin sistemul radio de la protestul din data de 10 august 2018 a provocat imediat suspiciuni potrivit cărora Sebastian Cucoș avea de ascuns anumite informații vitale pentru anchetă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.