Daniel Chițoiu nu scapă după ce a omorât doi nevinovați. Fostul ministru, cercetat pentru ucidere din culpă


Daniel Chițoiu nu scapă după ce a omorât doi nevinovați. Fostul ministru, cercetat pentru ucidere din culpă

Fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în care și-au pierdut viața două persoane, potrivit G4Media.ro.

Chițoiu a fost chemat joi dimineață la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, unde i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect.

 Întrebat cum de a ajuns pe targă la scurt timp după ce se plimba pe propriile picioare, Chițoiu a răspuns că „mi-am revenit în momentul acela”.

„Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una”, le-a spus Chițoiu jurnaliștilor.

Întrebat dacă vorbea la telefon în momentul impactului, el a răspuns că „Nu”. Fostul ministru a mai spus că nu a vorbit cu familia victimelor.

Amintim că în 26 decembrie, Chițoiu a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș, în zona localității Zamfirești, mașina sa pătrunzând pe contrasens și cionindu-se cu o mașină condusă de un bărbat de 82 de ani, care a murit pe loc. Soția bărbatului a decedat ulterior, la spital. O altă persoană aflată în autovehicul a fost rănită.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.